Vágólapra másolva!
Megsérült Dárdai Pál, a berlini Hertha BSC és a magyar válogatott labdarúgója.

A kiváló középpályás elmondta, hogy az előző napi edzésen jobb térdében erős roppanást, illetve fájdalmat érzett. Ez a térde már a téli szezon végén is rakoncátlankodott, de végigjátszotta az utolsó mérkőzéseket, s a téli pihenő idején sem volt semmi gond.

Az alapozás első napjaiban azonban ismét elkezdődtek a fájdalmak. A szerdai sérülés után az orvosok azonnal megvizsgálták és megröntgenezték a gondot okozó testrészt, de komolyabb problémát nem találtak.

Injekciós kezelést kapott, s egyelőre 6-8 napos kényszerpihenőre "ítélték". Ha a fájdalom elmúlik, azt követően megkezdheti - egyelőre csak az óvatos - kocogást, később pedig már a komolyabb edzéseket is. Ha viszont a jobb térd nem javul, valószínűleg artroszkópiás beavatkozásra lesz szükség - mondta el Dárdai.

A 33 éves labdarúgó - aki az elmúlt szezonban ismét a Hertha egyik legfőbb erőssége volt - bízik abban, hogy ott lehet a január 31-i rajton, a Frankfurt elleni hazai bajnoki mérkőzésen. Csapata egyébként nagy reményekkel vág neki a tavaszi szezonnak, különös tekintettel arra, hogy a télit a klub fennállása óta az egyik legjobb pozícióban, a harmadik helyen, a Hoffenheim és a Bayern München mögött zárta. Ha viszont műtétre lesz szükség, a magyar középpályás a Hertha első mérkőzésein aligha lehet ott.

Saját jövőjével kapcsolatban Dárdai derűlátóan nyilatkozott. Az MTI-nek megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a Hertha szerződést hosszabbít vele. A jelenleg érvényben lévő, 2 évre szóló szerződés a szezon végén jár le, s még 8 mérkőzést kell játszania ahhoz, hogy az automatikusan újabb egy évvel meghosszabbodjon.

Forrás: AFP

Koemannal újra alapember lett, és továbbra sem húzza vissza a lábát a párharcoknál

Az újságok ugyanakkor arról írtak: a német fővárosban rendkívül népszerű magyar játékos az elmúlt mérkőzéseken olyan kiváló teljesítményt nyújtott, hogy szerződését minden körülmények között meghosszabbítják. Mindezzel kapcsolatban Dárdai Pál elmondta: bízik az 1 évre szóló hosszabbításban, ami a magyar válogatottban történő szereplése szempontjából is rendkívül fontos lenne. Titokban azonban a kétéves változatban reménykedik.

"A legjobb lenne még két évet futballozni, de ha egy lesz belőle, az sem probléma" - fogalmazott a válogatott labdarúgó.