Vágólapra másolva!
A brazil Arthur Antunes Coimbra, jóval ismertebb nevén Zico a CSZKA Moszkva élvonalbeli futballcsapatának új vezetőedzője.

A dél-amerikai szakember pénteken írta alá a szerződést az orosz fővárosban azt követően, hogy - megállapodásra jutva taskenti klubja vezetőivel - felbontotta élő szerződését az üzbég Bunjodkor együttesénél, amellyel egyébként kupát és bajnokságot nyert a legutóbbi idényben.

Az 55 éves Zico a kispadról önként távozó Valerij Gazzajev helyére lép, és rövidesen a nemzetközi porondon debütálhat, mivel a CSZKA még áll az UEFA Kupában, ahol a legjobb nyolc közé jutásért az angol Aston Villával küzd meg.

Zico - aki az 1978-as, 1982-es és 1986-os világbajnokságon is szerepelt játékosként - minden idők egyik legkiválóbb brazil futballistájának számít: a Flamengóval négyszer volt bajnok, a válogatott színeiben 94 mérkőzésen szerepelt, s 68 gólt szerzett. Teljes pályafutása alatt összesen 826 találatot jegyzett, ami 0,7-es meccsenkénti átlagot jelent.

Edzői pályafutását 1999-ben a japán Kashima Antlersnél kezdte, majd 2002 és 2006 között Japán válogatottját irányította. 2006 júniusában szegődött a török Fenerbahcéhoz, s egészen a múlt nyárig dolgozott ott, hogy aztán szeptembertől Üzbegisztánban folytassa szakmai munkáját. A taskentieknél eredetileg 15 hónapra kötelezte el magát évi mintegy hatmillió eurós fizetésért.