Vágólapra másolva!
Amennyiben nyer a közeli Bolton Wanderers otthonában, a szezon során először a tabella élére ugrik a címvédő Manchester United az angol labdarúgó Premier League-ben. Az olasz bajnokság hétvégi fordulójának egyik legérdekesebbnek ígérkező mérkőzésén az AC Milan a Fiorentinát fogadja: a két csapat tavaly nagy küzdelemben volt a BL-indulásért, az évekig Milánóban játszó, majd Firenzében ismét magára találó Gilardino pedig volt csapata ellen bizonyíthat.

A Man United edzője, Sir Alex Ferguson ugyan nem számíthat a Wigan elleni, szerdai meccsen megsérült Wayne Rooneyra, de a sorozatban harmadik bajnoki címére hajtó vendéggárdának nélküle sem okozhat gondot az alsóházi rivális legyőzése. Az MU az utóbbi tíz boltoni látogatása során mindössze egyszer kapott ki, ráadásul kilenc meccs óta érintetlen a hálója a PL-ben. Ha győz, hétfőig mindenképpen első lesz, s talán az után is.

Akkor lép pályára ugyanis a listavezető FC Liverpool, amelynek azonban borítékolhatóan nem lesz könnyű dolga a 180. Mersey-parti derbi során, az Everton ellen. A hazaiak - minden sorozatot figyelembe véve - 12 mérkőzés óta veretlenek, de a rivális is remek formában van, hiszen utóbbi hat összecsapásán nem szenvedett vereséget, ráadásul még gólt sem kapott.

A harmadik helyen álló Chelsea a Stoke Cityt fogadja, míg a magyar érdekeltségű csapatok közül Fülöp Márton Sunderlandje az Aston Villával, Gera Zoltán Fulhamje a West Ham Uniteddel, Halmosi Péter Hull Cityje pedig az Arsenallal csap össze.

Premier Leauge, 22. forduló:
szombat:
Blackburn Rovers - Newcastle United 16 óra
Bolton Wanderers - Manchester United 16
Chelsea - Stoke City 16
Manchester City - Wigan Athletic 16
Sunderland - Aston Villa 16
West Bromwich Albion - Middlesbrough 16
Hull City - Arsenal 18:30

vasárnap:
West Ham United - Fulham 14:30
Tottenham Hotspur - Portsmouth 17

hétfő:
FC Liverpool - Everton 21 ó