Vágólapra másolva!
Ezúttal öt európai labdarúgó-bajnokságból válogattuk ki az elmúlt hét legszebb góljait. Az olasz Serie A-ban negyedik Genoa két játékosa, Rossi és Jankovic is bekerült a top 10-be, az Interből Ibrahimovic pimasz kupagóljával versenyez az olvasói kegyekért, a Fulham-játékos Koncheskyt pedig bombával igyekszik szavazatokat begyűjteni. A Santander-támadó Colsa akrobatikus gólja előtt már a gólpassz is szépségdíjas volt, míg Lionel Messi ezúttal egy trükkös gurítással képviseli Spanyolországot és a Barcát. A holland vonal nem csak a magyar válogatottnál, hanem versenyünkön is jelentős: a NEC-PSV bajnokin két gólt is gyönyörűnek láttunk, míg a francia foci hírnevét a monacói Pino távoli álomgóllal igyekezett öregbíteni. S persze ne feledkezzünk meg a Roma-csatár Baptista ollózásáról sem, amelynél érdemes az olasz kommentátor lelkesedését is figyelni és értékelni.

A múlt keddi Inter-Genoa meccsen a tíz emberrel küzdő vendégek a 79. percben mentették hosszabbításra a meccset, amikor is Marco Rossi a 16-os jobb oldaláról, 15 méterről, jobbal kipókhálózta a bal pipát.

196401outform.html400350


A hosszabbításban a csereként beállt Zlatan Ibrahimovic parádéjával nyertek a milánóiak: előbb egy 35 méteres bombával adott gólpasszt (a labda kipattant a kapusról), majd maga is betalált, amikor egy trükkös megoldással elgurított a Genoa-kapus mellett.

196402outform.html400350


A Genoa a kupameccset tehát 3-1-re elbukta, a Serie A-ban azonban továbbra is remekel. Legutóbbi öt bajnokijából négyet megnyert - egy döntetlen lett -, s legutóbb Leccében diadalmaskodott 2-0-ra. A szerb Bosko Jankovic lőtte az első vendéggólt: a 69. percben sarokkal vette be a hazaiak kapuját. A Genoa - az Inter, Juve, Milan trió mögött - a BL-t érő negyedik helyről várja a folytatást.

196403outform.html400350


A NEC Nijmegen gólgazdag meccset játszott az éllovas Ajaxszal, s bár két gólt is lőttek a vendéglátók, ez is kevés volt az üdvösséghez. A nijmegeni El-Aksaui szélről szépen vágott a léc alá, ezzel lett 2-2 a meccs.

196404outform.html400350


Ugyanezen a mérkőzésen az egykori barcás Gabri állította be a végeredményt. Góljának magyar vonatkozása is van, ugyanis a kapujából kifutó Babos Gáboron emelte át a labdát.

196405outform.html400350


A West Ham-Fulham londoni derbin Paul Konchesky bombájával egyenlítettek a látogatók, akik végül 3-1-re mégis kikaptak. A hajrában Gera Zoltánt is becserélte a Fulham edzője, Roy Hodgson.

196406outform.html400350


A Barcelona továbbra is megállíthatatlanul száguld a spanyol bajnokságban: előnye 12 pont a Real Madriddal szemben, s legutóbb 5-0-ra kiütötte a szebb napokat is látott Deportivót. A gólgyártást az Aranylabda-második Lionel Messi kezdte meg: az argentin támadó hosszú szóló után szemtelenül gurított a bal alsóba.

196407outform.html400350


A Racing Santander ugyan 3-1-re kikapott a Valenciától a spanyol kupában, ám picit vigasztalhatja a vendéghíveket, hogy Gonzalo Colsa óriási gólt lőtt. Egy hosszú indítást követően kapott a levegőben áttett álompasszt csapattársától, majd háttal állva a kapunak bevágta a labdát a kapu bal oldalába. Ezzel a góllal egyenlítettek a santanderiek.

196408outform.html400350


A Torino-Roma Serie A-bajnokin csak egy gól született, de az annyira szép volt, hogy hetekig beszédtémát jelenthet a szurkolóknak. Egy beadást követően Julio Baptista mellel levette a labdát, majd futballtankönyvbe illő, ollózó mozdulattal belőtte a fővárosiak győztes gólját.

196409outform.html400350


A francia bajnokság Caen-Monaco találkozóján a vendégek szereztek vezetést Juan Pablo Pino góljával: a kolumbiai támadó egy 15 méteres labdaterelgetés után 25-ről, ballal lőtt óriási gólt a kapu bal oldalába. A bajnoki vége 2-2 lett.

196410outform.html400350


Múlt héten Lionel Messi ezzel a bombával nyerte meg a gólszépségversenyt: