Vágólapra másolva!
Nem Kaká az egyetlen futballista, akit az elmúlt héten kapcsolatba hoztak a Manchester Cityvel, de az angol egyesületnek a többi kiszemelttel sokkal egyszerűbb dolga van.

Hamburgban például nem nagyon gondolkoznak azon, hogy elfogadják-e a City által kínált, közel 20 millió eurót a holland középpályásért, Nigel de Jongért: ugyan szeretnék megtartani a játékost, de ennek az ajánlatnak nem nagyon lehet nemet mondani.

A német lapok biztosra veszik, hogy De Jong néhány napon belül aláír a manchesteriekhez, és ez esetben a HSV még januárban szeretne a helyére igazolni valakit. Már csak azért is, mert másik védekező középpályásukat, a belga Vincent Kompanyt éppen a nyáron adták el - éppen a Manchester Citynek...

Németországban úgy tudják, hogy a hamburgiak első számú kiszemeltje a Bayern München futballistája, Mark van Bommel. A HSV mestere, a szintén holland Martin Jol jól ismeri a müncheniek középpályását, akinek ráadásul lejár a szerződése az idény végén, és egyelőre nem egyezett meg a hosszabbításról - vagyis ha a bajorok nem adják el őt januárban, akkor a nyáron ingyen távozhat.

Persze nem Van Bommel az egyetlen védekező középpályás, akit kapcsolatba hoztak a Hamburggal: az északnémet klub állítólag szívesen visszacsábítaná a Bundesligába a jelenleg a Juventusban futballozó Christian Poulsent.

A dán korábban a Schalkéban játszott, és mostanában Torinóban csak kiegészítő embernek számít. Szóba került még az Olympique Marseille albán labdarúgója, Lorik Cana is, aki számára a Bundesliga ugyan újdonságot jelentene, de játékstílusával tökéletesen beleillene a hamburgi együttesbe.

További átigazolási hírek:
A Manchester City a hírek szerint 14 millió fontot fizet a West Ham Unitednek Craig Bellamyért. Az 1. FC Köln érdeklődik a Karlsruhe középpályása, Sebastien Freis iránt. A Hoffenheim legújabb kiszemeltje a Wisla Kraków csatára, Pawel Brozek.

A Hertha a VfB Stuttgart svájci balhátvédjét, Ludovic Magnint vinné. Az AS Monaco szeretné kölcsönvenni a Liverpool szélsőjét, Nabil el-Zsart. A Genoa középpályását, Giandomenico Mestót a Juventus figyeli.

A Tottenham Hotspur kiszemeltje az Aston Villa középpályása, Nigel Reo-Coker. Az AS Saint-Etienne cáfolta, hogy védője, Mouhamadou Dabo az Olympique Lyonba tartana. A Newcastle Unitedet a Lille középhátvédjével, Adil Ramival hozták kapcsolatba.