Vágólapra másolva!
Elutasította a Manchester City rekordösszegű átigazolási ajánlatát és Milánóban marad Kaká, az AC Milan brazil futballsztárja.

Kaká maradásáról először Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, klubtulajdonos számolt be hétfő este egy tévéműsorban, telefonon adott nyilatkozatában bejelentve: Kaká az olasz labdarúgócsapat játékosa és az is marad.

"A pénz nem minden Kaká számára" - mondta az olasz állami televízióban Berlusconi. "Lehetővé tettük neki, hogy megismerje az ajánlatot, ... de más értékrendje van." A miniszterelnök még hozzátette: "Amikor azt hallottam tőle, hogy maradni akar, hogy kivételezettnek érzi magát, mert viselheti a Milan mezét, és hogy sokra tartja a szurkolók közelségét, barátságát, szeretetét, melyet az elmúlt napokban kifejezésre juttattak, azt mondtam, alleluja, és egymás karjaiban kötöttünk ki."

Röviddel később a brit klub közleményben megerősítette, hogy befejezte a 26 éves aranylabdás brazil sztár átigazolásáról folytatott tárgyalásokat, amelyek - mint írta - csak előzetes szakaszban tartottak és a játékost egyszer sem vonták be a megbeszélésekbe.

"A Manchester City véget vetett az AC Milannal folytatott tárgyalásoknak Kaká esetleges átigazolását illetően - áll az angol klub közleményében. "A hétfői találkozó után úgy éreztük, valószínűtlen, hogy a két egyesület meg tud állapodni. Az egyeztetések még most is csak előkészületi szakaszig jutottak, ráadásul a játékos egyetlen pillanatra sem volt bevonva ezekbe."

Maga a főszereplő úgy fogalmazott: jelenleg semmin nem akar változtatni. "Valamennyi üzenet, melyet kaptam, arról szólt, hogy hallgassak a szívemre, és úgy vélem, végül ez történt. Egyáltalán nem a pénzről van szó" - tette hozzá.

A Manchester City, a világ leggazdagabb labdarúgócsapata sajtójelentések szerint rekordösszegű, 100 millió eurós ajánlatot tett le a piros-feketék asztalára, és a futballban soha nem látott összegű fizetést ígért a játékosnak, aki azonban nem fogadta el az ajánlatot.

Kakát - aki gyakorlatilag már mindent megnyert az olasz együttessel - 2013-ig köti szerződés a Milanhoz, jelenleg is a csapat legjobban fizetett futballistája évi kilencmillió euróval, igaz, ennél a Manchester City sokkal többet adott volna.