Vágólapra másolva!
Három magyar érdekeltségű csapat már készülődhet a nyolcaddöntőre az angol labdarúgó FA-kupában, Fülöp Márton Sunderlandje ugyanakkor szombati döntetlenje után újrajátszásra kényszerül. A forduló rangadóján a Manchester United hazai pályán 2-1-re legyőzte a Tottenham Hotspurt.

Gera Zoltán csapata, a Fulham az ötödosztályú Ketteringet, Halmosi Péter együttese, a Hull City pedig a harmadik ligás Millwallt búcsúztatta - mindkét játékos kezdett, majd előbbit a 69., utóbbit pedig a 66. percben lecserélték. A Priskin Tamás nélkül felálló, másodosztályú Watford a Crystal Palace-t legyőzve jutott a legjobb 16 közé. Fülöpék Blackburn elleni meccsén nem született gól - a hazaiak kapuját a magyar játékos védte.

A címvédő Portsmouth meglepetésre már ebben a szakaszban búcsúzott a sorozattól, miután két góllal kikapott a második vonalban szereplő, vendég Swansea Citytől.

A forduló rangadóján a Manchester United hazai pályán 2-1-re legyőzte a Tottenham Hotspurt, noha a vendégek már az 5. percben vezetést szereztek: Huddlestone bal oldali beadásából után Pavljucsenko Vidicet megelőzve csúsztatott a hosszú sarokba.

A következő fél órában mindent megtett a United az egyenlítésért, amihez a különösen nagy rössel játszó Tévez járt a legközelebb. A hazaiak erőfeszítéseit végül olyannyira siker koronázta, hogy még az első félidőben két perc alatt megfordították az állást. A 35. percben egy szöglet után Scholes távoli lövése Huddlestone lábán irányt változtatva jutott a hálóba, majd Berbatov a leshatárról kilépve 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba.

A szünet a Spurs még csak helyzeteket sem tudott kidolgozni, így a Manchester megtartotta előnyét és bejutott a 16 közé. A két csapat március 1-jén a Ligakupa döntőjében is megmérkőzik egymással a londoni Wembleyben.

FA-kupa, 4. forduló (az élvonalbeli, illetve magyar érdekeltségű csapatok eredményei):
Manchester United - Tottenham Hotspur 2-1 (2-1)
Hartlepool United (III. osztályú) - West Ham United 0-2
Chelsea - Ipswich Town (II.) 3-1
Wolverhampton Wanderers (II.) - Middlesbrough 1-2
Sunderland - Blackburn Rovers 0-0
Watford (II.) - Crystal Palace (II.) 4-3
West Bromwich Albion - Burnley (II.) 2-2
Portsmouth - Swansea City (II.) 0-2
Doncaster Rovers (II.) - Aston Villa 0-0
Hull City - Millwall (III.) 2-0
Kettering Town (V.) - Fulham 2-4

A döntetlennel végződött párharcokban újrajátszásra kerül sor.