Társoldalunk:

Szerb kőszikla az Old Traffordon - Vidic-portré

2009.01.25. 13:14

Nem volt tehát meglepő, hogy a Zvezda 2001 nyarán visszarendelte őt, és Vidic már a szerb élvonalban játszhatott. Külön öröm volt a számára, hogy legjobb barátja, Vladimir Dimitrijevic, akivel még az ifjúsági csapatban ismerkedett meg, szintén az idő tájt kapott profi szerződést, így együtt mutatkozhattak be a Zvezdában.

Nem sokkal később azonban tragikus esemény történt, Dimitrijevic ugyanis az egyik edzésen összeesett: mint kiderült, szívrohamot kapott, és az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Mindössze 20 esztendős volt... Vidicset nagyon megviselte a dolog, és azóta is nagyon sokat gondol egykori barátjára, a hivatalos honlapján például külön megemlékezik róla.

Amikor pedig nem sokkal később, szeptemberben a Zvezdara Beograd elleni bajnokin megszerezte első gólját az élvonalban, akkor a meze alatt a pólóján Dimitrijevic képmása volt látható. A fiatal középhátvéd egyébként nagyon gyorsan a szurkolók egyik kedvence lett, arról nem is beszélve, hogy első szezonjában gólt szerzett az ősi rivális Partizan Beograd ellen.

Forrás: AFP

Vidic a Zvezda mezében egy Partizan elleni rangadón

A következő pontvadászatban már a csapatkapitányi karszalagot is megkapta a Zvezdánál, és ő lett a gárda első számú tizenegyesrúgója is - mindössze 21 esztendősen! Ráadásul teljesítményére a nagyválogatottnál is felfigyeltek, és a szövetségi kapitány, Dejan Savicsevic már 2002 októberében behívót küldött neki.

Vidic nem akármilyen találkozón debütált a címeres mezben, hiszen első meccse egy Olaszország elleni Eb-selejtező volt, ráadásul idegenben - de a jugoszláv gárda egy remeknek számító 1-1-es döntetlent ért el a fiatal középhátvéddel a soraiban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK