Társoldalunk:

Szerb kőszikla az Old Traffordon - Vidic-portré

2009.01.25. 13:14

Ezután már nem volt kérdés, hogy helye van a válogatottban, és lassan az egész szerb pontvadászat egyik legjobb játékosává nőtte ki magát. A 2003-2004-es idényben végre sikerült bajnoki címre vezetnie a Zvezdát (az aranyéremhez öt góllal járult hozzá) - amely a pontvadászat során 30 bajnokin mindössze 13 gólt kapott!

Akkoriban már sztárklubok egész sora figyelte őt az AS Romától kezdve az Atlético Madridon keresztül a Manchester Unitedig, de végül mégsem nyugati irányban hagyta el Belgrádot. A legtöbbet ugyanis az orosz Szpartak ajánlotta érte, a moszkvaiak közel hatmillió eurót fizettek a szerb középhátvédért.

A Szpartak edzője akkoriban az olasz Nevio Scala volt, a keretben pedig Vidicen kívül további négy szerb játékos szerepelt (köztük a védő korábbi zvezdás klubtársa, Mihajlo Pjanovic), a beilleszkedés tehát nem volt nehéz a számára. Igaz, a csapatnak nem nagyon ment, Scalát nem sokkal később menesztették, de utódja, a lett Aleksandrs Starkovs is alapemberként vette Vidicet számításba.

Forrás: Getty Images

2005-ben már stabil tagja volt a szerb válogatottnak a védő (balról az első a felső sorban)

A hátvéd a szezon hátralévő részében két gólt is szerzett, a 2005-ös bajnokságban pedig már itt is ő volt az első számú tizenegyesrúgó. A Szpartak végig versenyben állt a bajnoki aranyéremért, de végül meg kellett elégednie a második hellyel a CSZKA Moszkva mögött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK