Társoldalunk:

Szerb kőszikla az Old Traffordon - Vidic-portré

2009.01.25. 13:14

Vidicsnek ráadásul a 2006-os világbajnokságon sem sikerült bizonyítania, a torna ugyanis rendkívül balszerencsésen alakult a számára.

A középhátvéd kettőzött erőbedobással készült a vébére, azonban nem csak a hollandok elleni nyitómeccset kellett kihagynia: a következő napon ugyanis az egyik edzésen olyan balszerencsésen ütközött Mateja Kezmannal, hogy térdsérülést szenvedett, így a többi találkozón sem léphetett pályára - ráadásul a szerbek már nem is nevezhettek senkit a helyére.

Ez a pech azonban egyáltalán nem okozott törést a pályafutásában, sőt, ha lehet, még elszántabbá tette - a Manchester United híveinek legnagyobb örömére. A következő idényben ugyanis fantasztikusan futballozott klubjában, és Rio Ferdinanddal szinte átjátszhatatlan kettőst alkottak.

Arról nem is beszélve, hogy Vidic egyre többször ment előre a pontrúgásoknál, és a 2006-2007-es idény során három gólt is fejelt. Teljesítményének köszönhetően bekerült az év csapatába a Premier League-ben, a Vörös Ördögök pedig visszaszerezték a bajnoki címet a Chelsea-től. Nem csoda, hogy klubja nem sokkal később szerződéshosszabbítást ajánlott neki, amit Vidic 2007 októberében el is fogadott - így aztán kontraktusa jelenleg 2012-ig köti az Old Traffordra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK