Társoldalunk:

Szerb kőszikla az Old Traffordon - Vidic-portré

2009.01.25. 13:14

A csapattársai által csak Vidának becézett középhátvéd, ha lehetséges, 2008-ban még jobban futballozott, mint egy évvel korábban. A trófeákat tekintve mindenképpen pályafutása legeredményesebb éve volt a tavalyi, hiszen a bajnoki cím mellé a Bajnokok Ligáját, illetve a klubvilágbajnokságot is begyűjtötte, ismét ott volt az év csapatában a Premier League-ben, sőt, felkerült az Aranylabda-szavazás 30 jelöltje közé - ami egy középhátvéd számára óriási elismerés.

Hétről hétre fantasztikusan futballozik a manchesteri gárdában, amely immár sorozatban tíz bajnoki mérkőzésen nem kapott gólt, és ez nem kis részben Vidic játékának köszönhető. Sir Alex Ferguson szerint a középhátvéd az edzéseken sem szokta visszafogni magát, a tréningen ugyanolyan keményen odalép a csatároknak, mint a tétmérkőzéseken, és a kisebb sérüléseket, ütközéseket szinte meg sem érzi.

Forrás: AFP

A pályán kívül az egyik legszerényebb futballistának számít, nincsenek sztárallűrjei - 2006 nyarán például minden felhajtás nélkül házasodott meg, az uzicei esküvőn mindössze a szűk családi kör vett részt. Felesége, Ana Ivanovic (aki csak névrokona a hasonló nevű teniszezőnőnek) a belgrádi gazdasági egyetemen végzett, és azóta már meg is született első kisfiuk, Luka.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK