Vágólapra másolva!
Nincs nyerő szériában a holland bajnok PSV csapata, az eindhoveniek legutóbbi három bajnokijukon egyaránt döntetlenre végeztek, és csak az ötödik helyen állnak a tabellán, így sokakat nem ért váratlanul, hogy Huub Stevens edző lemondott. Dzsudzsák Balázs, a PSV magyar légiósa is érezte, hogy a levegőben lóg a váltás, de úgy gondolja, akár jót is tehet a csapatnak, ha új edző érkezik.

- Mennyire lepte meg önt az edzőváltás? Az utóbbi meccsek eredménytelensége és a tabellán elfoglalt ötödik hely miatt azért nem olyan váratlan Stevens lemondása.
- Így van, benne volt a levegőben a váltás, rebesgették is, hogy Stevens távozhat, mivel nem jöttek az eredmények. A tegnapi edzésen is feltűnt, hogy frusztrált az edző, egy szót sem szólt, és a videózásról is kiment. Ma szabadnapunk volt, és az elnöktől tudtam meg, hogy mi történt.

- Lehet már tudni valamit arról, ki érkezhet a csapathoz?
- A holnapi edzés után biztos okosabbak leszünk, nevekkel eddig nem dobálóztak, szerintem a vezetők nem akarják elkapkodni a döntést, és alaposan körülnéznek majd.

- Önnek milyen volt a viszonya Stevensszel, aki híresen szigorú edző, és mindent a védekezésnek rendel alá?
- Az egész csapat tartott valamelyest tőle, érezni lehetett, hogy mindenki visszavett, amikor belépett az öltözőbe. Én sem kötöttem életre szóló barátságot vele, júliusban és augusztusban nem igazán találtuk a közös hangot, mert őt nem érdekelte, hogy én támadó felfogású játékos vagyok, és eltelt egy kis idő, mire megszoktuk egymást. De jellemző, hogy sokkal többet dicsért, ha jól védekeztem, mintha egy beadásomból gól született.

Forrás: MTI

Dzsudzsák Balázs és a PSV is lendületbe jöhet az új edzővel

- A PSV jelenleg tizenöt pontra van az éllovas AZ Alkmaartól, a címvédés szinte kivitelezhetetlennek tűnik. Hogyan módosultak a csapat céljai?
- Nem szeretnénk még kimondani, hogy oda a bajnoki cím, de csodaszámba menne, ha le tudnánk dolgozni a hátrányunkat. A legfontosabb, hogy ismét megtaláljuk a saját játékunkat, és akkor oda lehet érni a második-harmadik helyre. Elképzelhető, hogy az edzőváltás is felszabadultabbá teszi a csapatot, és ha a bajnokság végén odaérünk a dobogóra, akkor, ismerve a szezon nehézségeit, még elégedettek is lehetünk. Három olyan meccs jön, amikor a tabella hátsó felében lévő csapatokkal találkozunk, ráadásul egy héten belül lesz a három találkozó, de nyerni kell őket, mert szükségünk van a sikerélményre!