Vágólapra másolva!
Két társuk igazságtalannak vélt doppingeltiltása miatt sztrájkba lépnek az olasz profi labdarúgók. Az első- és másodosztályban hétvégén esedékes bajnoki mérkőzések 15 perces csúszással kezdődnek - erre 13 éve nem akadt példa -, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) egyéves fegyelmi büntetést rótt ki Daniele Manninira és Davide Possanzinire. A játékosok szakszervezete péntek délután zöld utat adott az akciónak.

A két bresciai játékos 2007 decemberében későn jelent meg egy ellenőrzésen, majd negatív mintát szolgáltatott. Az olasz szövetség (FIGC) nem minősítette doppingvétségnek az esetet, felmentette őket a vádak alól, és 15 napos eltiltást szabott ki rájuk. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) azonban megfellebbezte a döntést, és a CAS-hoz fordult, amely helyt adott a tiltakozásnak.

Antonio Matarrese ligaelnök és Giancarlo Abete FIGC-vezető meglepetésének adott hangot, és mértékét illetően túlzottnak nevezte az ítéletet. Pierpaolo Marino, a Manninit jelenleg foglalkoztató SSC Napoli ügyvezetője még tovább ment: óriási igazságtalanságról beszélt, és általános sztrájkot helyezett kilátásba a hétvégére.