Vágólapra másolva!
Két topligában (a Premier League-ben és a Serie A-ban) is két fordulót rendeztek a múlt héten, míg Spanyol- és Németországban a bajnokság mellett a kupaküzdelmek is folytatódtak, azaz beindult a nagyüzem Európa stadionjaiban. Álomcsapatunkban a Manchester United két játékossal szerepel, de akad képviselője a hétvége legnagyobb meglepetését okozott klubnak is.

Kapus:
Edwin van der Sar (holland, Manchester United): A Vörös Ördögök kapusa egy páratlan rekordot állított fel a múlt héten. A holland kapus sem a West Bromwich Albion, sem pedig az Everton elleni bajnokin nem kapott gólt, és ez azt jelenti, hogy sorozatban 12 találkozó óta nem került a labda a hálójába - márpedig ezt az angol élvonalban még senki sem tudta végrehajtani.

Hátvédek:
Marius Stankevicius (litván, Sampdoria): A genovai gárda rossz formában várhatta a múlt heti mérkőzéseket a Serie A-ban, hiszen ezt megelőzően öt találkozón keresztül nyeretlen volt, ám az együttes alaposan összekapta magát. A Lazio elleni győzelmet egy Chievo Verona elleni idegenbeli döntetlen követett, és Stankevicius mindkét találkozón csapata legjobbjai közé tartozott - előbbin gólt is szerzett.

Matthew Upson (angol, West Ham United): A kezdeti bukdácsolás után a londoni együttes Gianfranco Zola irányításával megindult felfelé a tabellán. A WHU a múlt héten előbb a Hull Cityt győzte le 2-0-ra, majd pedig az Arsenal otthonában ért el egy nagyon értékes döntetlent. Upson főleg az utóbbi összecsapáson remekelt, persze nem csoda, hiszen egykori klubja ellen bizonyíthatott.

Yoann Poulard (francia, Nantes): A Kanárik a kiesés ellen harcolnak a Ligue 1-ben, így minden pontra égető szükségük van - és a hét végi, Le Mans elleni idegenbeli győzelem mindenképpen bravúrnak számított. A három pont megszerzése elsősorban a védelemnek köszönhető, hiszen a csapat nem kapott gólt, az első találatot pedig a középhátvéd Poulard szerezte.

Christian Fuchs (osztrák, VfL Bochum): A bochumi együttes a téli szünetet a Bundesliga utolsó előtti helyén töltötte, de a Ruhr-vidékiek már az eső tavaszi fordulót követően elkerültek a kieső pozíciókból. Ehhez csak annyi kellett, hogy otthon legyőzzék a szintén kiesés ellen küzdő Karlsruhét, és az első gólt a balhátvéd Fuchs szerezte szabadrúgásból.

Középpályások:
Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United): A manchesteriek múlt heti két győzelmében elsősorban a remekül teljesítő védelem játszott főszerepet, de úgy tűnik, hogy Cristiano Ronaldo is kezdi megtalálni korábbi pazar formáját. A portugál szélső a West Bromwich Albion ellen kétszer is betalált, az Everton ellen pedig magabiztosan értékesítette a csapat javára megítélt tizenegyest.

Daniele Conti (olasz, Cagliari): A szardíniai együttes hívei a múlt hét előtt aligha gondoltak arra, hogy csapatuk hat pontot szerez majd. A Siena elleni hazai győzelem várható volt, az azonban már óriási meglepetés, hogy az együttes idegenben legyőzte a Juventust. A csapat legjobbja mindkét találkozón a középpályás Conti volt, aki gólt ugyan nem szerzett, de hatalmas munkát végzett, és igazi vezéregyénisége volt a gárdának.

Forrás: [origo]

A Cagliari a hétvége meglepetését okozta a Juventus legyőzésével

Lafita (spanyol, Deportivo): A galíciai együttes a legutóbbi három fordulóban egyetlen pontot sem szerzett, de a Villarreal ellen sikerült megszakítania ezt a rossz sorozatot, köszönhetően elsősorban Lafitának. A középpályás már az első percben eredményes volt, majd a folytatásban szerzett még egy találatot.

Matthew Taylor (angol, Bolton Wanderers): A boltoniak a kiesés ellen küzdenek a Premier League-ben, ami alapján a múlt heti két bajnokin szerzett négy pont kifejezetten jó eredménynek számít. A gárda előbb a Blackburn Rovers ellen ért el idegenben döntetlent, majd otthon legyőzte a Tottenham Hotspurst, és Taylor az előbbi találkozón góllal, utóbbin pedig gólpasszal járult hozzá a remek szerepléshez.

Csatárok:
Fernando Torres (spanyol, Liverpool): A Vörösök számára az utóbbi hetek döntetlenjei után létfontosságú volt, hogy megnyerjék a Chelsea elleni rangadót, ám sokáig úgy tűnt, hogy ezen a találkozón is csak egy pontot tudnak szerezni. A hajrában azonban jött Torres, aki előbb fejjel vette be Petr Cech kapuját, majd pedig lábbal a kegyelemdöfést is megadta a londoniaknak.

Forrás: [origo]

Torres a rangadó végén lépett elő főszereplővé két góljával

Grafite (brazil, Wolfsburg): A zöld-fehérek első számú gólvágója ott kezdte az új esztendőt, ahol a tavalyit abbahagyta. A brazil támadó a német kupa nyolcaddöntőjében mesterhármast rúgott a Hansa Rostocknak, majd a hét végi bajnokin a csapat az ő találatával mentett pontot az 1. FC Köln ellen.

www.infosport-focivilag.hu