Vágólapra másolva!
Kiesett a Liverpool az angol labdarúgó FA-kupából, miután a 4. forduló megismételt mérkőzésén egy 118. percben kapott góllal alulmaradt az Evertonnal szemben. Az olasz kupában a Juventus tizenegyesekkel jutott túl a Napoli együttesén, Spanyolországban a Sevilla egygólos előnyt szerzett az Athletic Bilbao ellen.

Angliában négy megismételt mérkőzésre került sor szerdán, ezek közül éppen a nap rangadója, a liverpooli derbi hozta a legkevesebb eseményt. A vendég Liverpool a 16. percben elvesztette csapatkapitányát, a combsérülést szenvedett Steven Gerrardot, a 76. percben pedig Leiva kiállítása miatt emberhátrányba is került. Az egyetlen, így továbbjutást érő gólt két perccel a hosszabbítás vége előtt szerezték a hazaiak, a 19 éves Dan Gosling egy ügyes csel után tekert a kapu bal oldalába.

http://www.youtube.com/v/Zqrr3Y3Koz4&hl=en&fs=1


A Fülöp Mártont ezúttal nem szerepeltető Sunderlandet ugyancsak egy hosszabítás végén rúgott góllal ejtette ki a Blacburn, az Aston Villa viszont magabiztosan verte a Doncastert.

FA-kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért), újrajátszás:
Aston Villa - Doncaster Rovers (II.) 3-1 (2-1)
gól:
Sidwell (15.), Carew (19.), Delfouneso (61.), illetve Price (45.)

Nottingham Forest (II.) - Derby County (II.) 2-3 (2-1)
gól:
Cohen (2.), Tyson (14., tizenegyesből), illetve Hulse (27.), Green (60.), Commons (74.)

Blackburn - Sunderland 2-1 (1-1, 1-1, 1-1)
gól:
Mokoena (37.), McCarthy (119.), illetve Healy (6.)

Everton - Liverpool 1-0 (0-0, 0-0, 0-0)
gól:
Gosling (118.)
kiállítva: Leiva (76., Liverpool)

Az olasz kupában egyetlen mérkőzést játszottak szerdán, a negyeddöntő utolsó párharcában a házigazda Juventus gól nélküli 120 perc után tizenegyesekkel győzte le a Napolit.

olasz kupa, negyeddöntő:
Juventus - Napoli 0-0 - tizenegyesekkel 4-3

az elődöntőben:
Inter - Sampdoria
Lazio - Juventus

A spanyol Király-kupa elődöntőjének első mérkőzésén a félidőben még hátrányban lévő, házigazda Sevilla végül egy góllal nyert az Athletic Bilbao ellen. A győztes gólt a csereként beállt argentin Lautaro Acosta szerezte a 92. percben. A hazaik részéről Kanoute a hajrában tizenegyest hibázott. A visszavágót március első hetében rendezik.

Király-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Sevilla - Athletic Bilbao 2-1 (0-1)
gól:
Duscher (61.), Acosta (90+2.), illetve Llorente (43.)

ma este:
FC Barcelona - Real Mallorca 21:30