Vágólapra másolva!
Kedden a nyolcaddöntők visszavágóival folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája. Az angol Chelsea 1-0-s előnnyel utazott Torinóba, ahol 2-2-t játszva továbbjutott a Juventus ellen. A Liverpool 4-0-ra leiskolázta a Real Madridot, a Villarreal idegenben harcolta ki a továbbjutást a Panathinaikosszal szemben. A Bayern München a lisszaboni 5-0-s siker után hazai pályán 7-1-re ütötte a Sportingot.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
FC Liverpool (angol) - Real Madrid (spanyol) 4-0 (2-0)
Liverpool, Anfield Road
v.: Frank De Bleeckere (belga)
Liverpool: Reina - Arbeloa, Skrtel, Carragher, Fabio Aurelio - Mascherano, Xabi Alonso (Lucas, 60.) - Gerrard (Spearing, 73.), Kuyt, Babel - F. Torres (Dossena, 84.)
Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Cannavaro (Van der Vaart, 64.), Heinze - Robben (Marcelo, a szünetben), Diarra, Gago (Guti, 77.), Sneijder - Raúl, Higuaín
gól: Torres (16.), Gerrard (28., 47., az elsőt büntetőből), Dossena (88.)

Az első mérkőzésen a Liverpool 1-0-s győzelmet aratott a Real Madrid otthonában, így az Anfield Roadon egyértelmű volt a vágy: ki kell harcolni a továbbjutást. A hazai együttesben Fernando Torres vállalni tudta a játékot, így a sajtó hiába tette be a kezdőcsapatba a fiatal N'Gogot, végül a spanyol futott ki a pályára. Arbeloa lágyéksérülése is rendbe jött, míg a másik oldalon Marcelo helyett végül a holland Sneijder jutott szóhoz.

A 4. percben hatalmas helyzet maradt ki: Torres kapott a kapunak háttal állva kapott labdát, óriási csellel elvitte Cannavaro mellett, ziccerét Casillas lábbal hárította a jobb alsó saroknál. Fél perc múlva ismét a spanyol kapus villant, Mascherano bombáját ujjheggyel tolta a lécre.

A 8. percben Gerrard 20 méteres szabadrúgását fogta a kapu közepénél Casillas. A 16. percben vezetést szerzett a nyomasztó fölényben játszó Pool: egy előrevágott labdát Cannavaro elvétett, Kuyt és Torres megküzdött az estében menteni akaró Pepével, a labda a hollandnál maradt, s már nem volt nehéz dolga középre passzolni, Torresnek pedig a hálóba továbbítani (1-0). A spanyolok szabálytalanságot reklamáltak, mindhiába...

A 22. percben Skrtel próbálkozását hárította a kapus, két perc múlva Torres passzát Gerrard kotorta kapura, Casillason azonban nem tudott kifogni. A 27. percben a belga játékvezető és asszisztense lépett elő főszereplővé, a 16-os jobb oldali sarkánál Arbeloáról Heinze vállára pattant a labda, az asszisztens tévesen kezezést jelzett, a bíró pedig a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Gerrard a jobb sarokba vágta (2-0).

A 30. percben Sneijder szabadrúgását védte Reina, majd Higuaín próbálkozott, de 20 méterről gyatrán a jobb kapufa mellé lőtt. A hajrában még Sneijder egyszer megpróbálta megtréfálni Reina kapust, de a 10 méteres, középre tartó lövést kifogta a hazaiak hálóőre.

Két perc sem telt el a szünet után, máris jött a harmadik: Babel lefutotta Sergio Ramost a bal oldalon, beadását Gerrard 10 méterről belsőzte a léc alá (3-0). Az 51. percben Marcelo beadásánál Raúl megelőzte Reinát, ám lábáról két méterről a kapu fölé vágódott a labda. Három perccel később Gerrard bombáját védte vetődve Casillas.

A 67. percben Sneijder 18 méteres szabadrúgásból a nézőtérre lőtte a labdát. Ugyan a labdabirtoklás tekintetében a Real átvette az irányítást, a meccs képét tekintve még a gólszerzésre is alig-alig volt esélye. A 88. percben a csereként beállt Dossena is betalált (4-0).

A Liverpool 5-0-s összesítéssel, teljesen megérdemelten jutott tovább, a Real Madrid BL-története legsúlyosabb vereségét szenvedte el. A negyeddöntő sorsolását jövő pénteken Nyonban tartják.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Juventus (olasz) - Chelsea (angol) 2-2 (1-1)
Torino, Stadio Olimpiaco,
v.: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)
Juventus: Buffon - Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro - Tiago, Marciso, Nedved (Salihamidzic, 13.) - Iaquinta (Giovinco, 61.), Del Piero, Trezeguet (Amauri, 79.)
Chelsea: Cech - Bosingwa, Terry, Alex (Carvalho, 89.), A Cole - Mikel - Lampard, Ballack, Essien (Belletti, 66.) - Anelka, Drogba
gól: Iaquinta (19.), Del Piero (74., büntetőből), illetve Essien (45.), Drogba (83.)
piros lap: Chiellini (70.)

1-0-s előnnyel utazott a Chelsea Torinóba, az angolok holland szakvezetője, Guus Hiddink két helyen változtatott a szombati, Coventry City elleni FA-kupa-mérkőzéshez képest: Kalou és Malouda helyére Anelka és Essien került. A sérülésből felépült Carvalho és Deco a kispadon foglalt helyet.

A hazai csapatban Claudio Ranierinek akadtak gondjai, hiszen Sissoko, Marchionni, C. Zanetti és Camoranesi mellett Legrottaglie is megsérült, utóbbi helyét Mellberg foglalta el. Az igazi meglepetést azonban a 4-3-3-as felállás jelentette, amelynek köszönhetően Salihamidzic helyett is csatár, Iaquinta kezdett.

Az első játékrész statisztikája szerint amíg a Juventus ötször, addig a Chelsea hétszer próbálkozott kapura lövéssel - igaz, az angolok főleg a játékrész utolsó szakaszában jeleskedtek.

A 19. percben a hazaiak szereztek vezetést Iaquinta révén, a hajrában aztán előbb Anelka, majd Drogba hagyott ki lehetőséget, Essien azonban az egyperces hosszabbításban egyenlíteni tudott (1-1).

A második játékrészben hiába játszott fölényben a Juventus, a 70. percben Chiellini második sárga lapja után úgy tűnt, nem marad esély. Négy perccel később aztán Del Piero ismét vezetést szerzett a hazaiaknak, ám az emberelőnyt Drogba a 83. percben kihasználta.

A Chelsea 3-2-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe, amelynek sorsolását jövő pénteken Nyonban tartják.