Vágólapra másolva!
Csak bravúr árán juthat be a labdarúgó UEFA-kupa legjobb nyolc együttese közé a sorozatban immár egyedül érintett magyar játékos, Huszti Szabolcs orosz csapata, a Zenit. A szentpétervári gárda az első mérkőzés ráadásában, a 93. percben beszedett góllal 2-0-ra kikapott az olasz Udinese otthonában, majdnem reménytelen helyzetet teremtve ezzel a maga számára a csütörtök esti visszavágóra.

Amelyen nem tudni, hogy szerepet kap-e a magyar válogatott futballista, mivel az udinei meccsen játszott ugyan, a hétvégi orosz futballbajnoki rajton viszont végig a kispadon ült.

Az Udinese legyűrésében a címvédő orosz együttes hívei a 0-2 ellenére is feltétlenül bizakodnak, s a továbbjutás nehéz, de teljesíthető feladatáról beszélt a Zenit csapatkapitánya, Anatolij Timoscsuk is, aki így nyilatkozott az orosz Szport-Ekszpressznek: "Nagyon kemény meccsre számítok, de bízom a csapatban, ideahaza roppant erősek vagyunk védekezésben és támadásban egyaránt."

A nyolcaddöntős visszavágók közül több is komoly izgalmakat ígér, már csak azért is, mert minimális vendégelőny mellett indulnak neki a felek az újabb találkozónak például mindkét szerdai párban: a francia Saint-Etienne a német Werder Bremen, illetve a holland Ajax a francia Olympique Marseille ellen.

A csütörtöki párharcok közül futballcsemege lehet az ukrán "belháború" a harkovi és a kijevi élegyüttesek között, miként a legkevésbé sem várható békés csatározás az ukrán-orosz duettben, a donyecki gárda és a moszkvai CSZKA alakulata között. Félve mehet a Hamburg a török Galatasarayhoz vendégségbe a németországi döntetlen után, s hasonló helyzetben van a Paris Saint-Germain is, amelyre az idegenbeli, gól nélküli ikszet követően sikerre éhesen vár a
portugál Braga. Egyedül talán a Manchester City lehet nyugodt, mivel az angol csapat számára elegendőnek tűnik a 2-0-s előny a dán Aalborg otthonában is.

A nyolcból szerdán két, míg csütörtökön hat visszavágóra kerül sor a labdarúgó UEFA-kupa legjobb 16 közötti párharcaiban.

A nyolcaddöntő visszavágói:
szerda:
Saint-Etienne (francia) - Werder Bremen (német) 20.30 (az első mérkőzésen: 0-1)
Ajax Amsterdam (holland) - Olympique Marseille (francia) 20.45 (1-2)
csütörtök:
Metaliszt Harkov (ukrán) - Dinamo Kijev (ukrán) 18 ó (0-1)
Sahtar Donyeck (ukrán) - CSZKA Moszkva (orosz) 18.30 (0-1)
Zenit (orosz) - Udinese (olasz) 18.30 (0-2)
Galatasaray (török) - Hamburger SV (német) 20.30 (1-1)
Aalborg (dán) - Manchester City (angol) 21 ó (0-2)
SC Braga (portugál) - Paris Saint-Germain (francia) 21.30 (0-0)