Vágólapra másolva!
A legismertebb futballisták manapság kifejezetten sztárnak számítanak, annak minden előnyével és hátrányával: a bulvárlapokban immár a játékosok magánélete is rendszeres témának számít. Ez ihlette most induló sorozatunkat is, amelyben a legnagyobb európai futballklubokat látogatjuk meg egy-egy elképzelt partin, hogy bemutathassuk, mit lehet tudni a játékosok családi állapotáról. Ezúttal a Manchester United sztárjainak magánéletébe kukkantottunk bele.

A Manchester United mestere, Sir Alex Ferguson nem nagyon kedveli, ha a játékosai buliznak, tavaly karácsonykor kifejezetten meg is tiltotta ezt. Nem véletlenül: 2007-ben a Rio Ferdinand által szervezett partira 80 hölgy kapott meghívást, és a focisták órákon keresztül buliztak, majd az összejövetelt követően az akkoriban a MU tartalékjai között szereplő északír védőt, Jonny Evanst egy 26 éves hölgy azzal vádolta meg, hogy megerőszakolta.

Az ügy végén Evanst felmentették a vád alól, de meg lehet érteni, hogy Sir Alex ódzkodik a hasonló buliktól. Most viszont a Liverpool elleni súlyos hazai vereséget követően úgy gondolta, jobb, ha a játékosai lazítanak egy kicsit, és megpróbálják elfelejteni a Vörösök elleni meccset, így engedélyt adott egy kisebb partira, ami inkább családi összejövetel lett.

Wayne Rooney felesége, Coleen (leánykori nevén McLoughlin) semmiképpen sem hagyta volna ki a bulit, már csak azért sem, hogy vigyázzon férje erkölcseire - mert nem nagyon bízik az olyan csapattársakban, mint Rio Ferdinand vagy Cristiano Ronaldo, akik gyakran szerepelnek nőügyeik miatt a pletykalapok hasábjain.

Rooney ebből a korszakból már kinőtt, és amióta 2008 júniusában, az olaszországi Portofinóban feleségül vette gyermekkori szerelmét (12 éves koruk óta ismeri egymást), példás családi életet él. Coleen gyorsan hozzászokott a fényűző életmódhoz: sőt, egyfajta divatikonná vált Angliában: rendszeresen publikál az egyik magazinban, ahol divattanácsokat ad, és az egyik újság tavaly az év legstílusosabban öltözködő hölgyének választotta.


Ilyen tevékenységek mellett nem csoda, hogy Rooneyék még nem kezdtek hozzá a családalapításhoz, amivel kicsit kilógnak a sorból a MU-nál, hiszen a játékosok nagy részének már van gyermeke. Gary Neville-nek például januárban született gyermeke, Molly, így aztán ő és felesége, Emma Hadfield nem is maradtak sokáig a beszélgetős estén.

Neville-ék 2007. június 16-án házasodtak össze, ugyanazon a napon, mint Michael Carrick és kedvese, Lisa Roughead, akik tízéves kapcsolat után mondták ki a boldogító igent. Nekik tavaly áprilisban született meg a kislányuk, akit Louise névre kereszteltek. Ryan Giggs viszont kitért a csapattársai esküvője előtt, így 2007 szeptemberében mondta ki a boldogító igent. Feleségével, Stace Cooke-kal akkor már évek óta együtt élt, hiszen első gyermekük, Liberty 2003-ban született - azóta egy fiút is nevelnek, akit Zachnak hívnak.

Forrás: AFP

Gary Neville 2007-ben vezette oltárhoz Emma Hadfieldet

Darren Fletcher és élettársa, Hayley Grice sem maradt sokáig a társaságban - a középpályás azóta vigyáz megkülönböztetett figyelemmel családjára, hogy pár héttel ezelőtt egy rablóbanda támadta meg barátnőjét, amíg ő Milánóban járt a csapattal. A három maszkos rabló betört a családi házba, ahol élettársa mellett ikerfiai, Jack és Tyler tartózkodtak, kést szegeztek Hayley torkának, így kényszerítve, hogy átadja a házban tartott értékeket. Nem csoda, hogy Fletcherék igyekeznek kerülni a nyilvánosságot, de ugyanez elmondható Edwin van der Sar feleségéről, Annemarie van Kesterenről, vagy Paul Scholes nejéről, Claire-ről.

Nemanja Vidic párja, Ana Ivanovic valószínűleg már nagyon unhatja, hogy állandóan a hasonló nevű teniszcsillagról kérdezik - akinek csak névrokona. A szerb középhátvéd felesége egyébként a belgrádi egyetem közgazdasági karán végzett.

Rio Ferdinand természetesen élettársa, Rebecca Ellison oldalán érkezett: ők már hét éve együtt élnek, két gyermekük is született - a tervek szerint augusztusban pedig össze is házasodnak. A rosszmájúak szerint egyébként ez csak Rebeccán múlik, aki a múltban már több félrelépést is megbocsátott férjének. Riót a pletykalapok már több modellel is kapcsolatba hozták, sőt, egy légiutas-kísérő, bizonyos Lauren Alcorn elmondása szerint a védő öt éven keresztül csalta vele az élettársát.

Forrás: AFP

Rebecca Ellison (középen, világos ruhában) több félrelépést is megbocsátott már Rio Ferdinandnak

Carlos Tévez sem volt mindig hűséges feleségéhez, Vanesa Mansillóhoz: négy évvel ezelőtt Natalia Fassi argentin modellel lépett félre, idén februárban pedig két másik hölggyel is kapcsolatba hozták - bár mint kiderült, Vanessa Carbone és Mariana Paesani is inkább csak a nyilvánosságot kereste, amikor bedobták a köztudatba, hogy közelebbi ismeretségbe kerültek az argentin sztárral.

Pedig mennyivel hihetőbb lett volna az állításuk, ha Cristiano Ronaldóval hozzák hírbe magukat... A portugál szélső ugyanis még nincs elkötelezve, és kifejezetten keresi azokat a hölgyeket, akik könnyen ledobják magukról a ruhát. A sort Merche Romero nyitotta, aztán tavaly tavasszal még úgy tűnt, hogy a focista lehorgonyoz a szépséges Nereida Gallardo mellett, azonban a pár végül szakított - állítólag azért, mert kiderült, hogy a hölgynek korábban viszonya volt a Real Madrid jobbhátvédjével, Sergio Ramosszal is.

Cristianót azóta kis túlzással hétről hétre más hölggyel hozzák kapcsolatba, jobban mondva, hétről hétre más nyilatkozik úgy, hogy közeli kapcsolatba került vele. Mostanában éppen Karina Bacchi állítja azt, hogy ő Cristiano Ronaldo partnere...

www.global-soccer.eu