Vágólapra másolva!
Rieb György, a Ferencvárosi Torna Club elnöke az [origo]-nak elismerte, hogy a klub elküldött egy tervezetet a futballcsapatot működtető gazdasági társaságnak az FTC-címer védjegyhasználati jogáról, ám a sportvezető szerint a hatmillió forintos havi díjra vonatkozó igény csupán véletlenül került bele a dokumentumba.

"Két hete történt egy kisebb probléma, amelyet a mai rendkívüli elnökségi ülésen sikerült végre orvosolnunk" - nyilatkozta az [origo] érdeklődésére Rieb György, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

"Tény, hogy az angoloknak elküldtünk egy tervezetet a védjegyhasználatról, hiszen ezt jogilag tisztáznunk kellett. Véletlenül azonban belekerült egy hatmillió forintos havi díjról szóló adat, márpedig, valljuk be, tervezetben nem szokás összegről írni."

Rieb szerint az ügy semmit sem jelentett volna a média számára, ha nem a Ferencvárosról van szó. "Miután kiderült a probléma, a múlt pénteken leültünk tárgyalni, s azonnal visszavontuk a tervezetet. Ezt a mai rendkívüli elnökségi ülés meg is erősítette, azaz az ügy kisebb horderejű, mint ha vihart kavarnánk egy kávéskanálnyi vízben."

Azon kérdésünkre, hogy ha ez így igaz, akkor az elmúlt héten miért nem tették világossá a felek, hogy csupán tévedésről van szó, Rieb György azt mondta: "Aki dolgozik, hibázik is."

"A jövőben is együtt kívánunk dolgozni az FTC Zrt.-t 94 százalékban birtokló Esplanade Real Estate Kft.-vel, több tervünk is van annak érdekében, hogy az FTC minél több pénzt tudjon generálni szakosztályainak, így a labdarúgóknak is" - mondta.

Petró visszautasít

A [origo] korábban megkérdezte az akkor még "ügyként" kezelt történetről Szász Andrást, az Esplanade Real Estate Kft. vezérigazgatóját, aki azt nyilatkozta, inkorrekt dolognak tartja az újabb követelést. Szász szerint felmerül az a kérdés, "vajon a tender kiírásakor vagy a szerződéskötéskor elkövetett szándékos megtévesztésről van-e szó. Ez a kérdés már csak azért is felmerül, mert Petró László volt mind a zrt., mind a Torna Club részéről eljáró ügyvéd."

Petró László, az FTC ügyvédje az [origo]-nak nyilatkozva most visszautasította a vádat. "Az FTC Labdarúgó Zrt részvényeire kiírt pályázaton az Esplanade Kft. indult, és a pályázat eredményeként létrejött szerződések két fél között köttettek: az Esplanade és az FTC között (a zrt. nem szerepelt félként a szerződésekben). A feleket más-más ügyvéd képviselte."