Vágólapra másolva!
Lassú a játék a Bundesligában Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint. A szakember a Süddeutsche Zeitungnak nyilatkozva kifejtette, hogy sokkal inkább emiatt, mintsem a szerényebb költségvetésből kifolyólag szerepelnek a korábbinál gyengébben a nemzetközi mezőnyben a német klubcsapatok.

"Az, hogy az angol bajnokságban lényegesen gyorsabb a játék, nem csupán optikai csalódás. A 2006-os világbajnokság óta hasonlítjuk össze rendszeresen a Bundesligát más bajnokságokkal, és az eredmény egyértelmű: a sprintek száma nálunk hagy némi kívánni valót maga után."

A szövetségi kapitány lesöpörte azt az unalomig hajtogatott érvelést, hogy az angol klubok azért sikeresebbek, mert komolyabb pénzügyi háttérrel rendelkeznek.

"Sokan ezt hajtogatják döntő érvként, de szerintem ez túlságosan egyszerű kifogás. Nekem egy kicsit más a véleményem, úgy hiszem, több pénz nem hoz magával automatikusan magasabb minőséget. A minőséget munkával lehet emelni, és a javulás nem feltétlenül kapcsolódik az anyagiakhoz. Ismerünk Németországban is olyan klubokat, melyek sokat költenek, mégsem igazán eredményesek" - tette hozzá.