Vágólapra másolva!
Az ötszörös világbajnok brazil labdarúgó-válogatott döntetlent játszott Ecuadorral Quitóban a dél-amerikai világbajnoki selejtezőben, míg Chile csapata Limában legyőzte Peru válogatottját.

A brazilok eddig még csak gólt sem tudtak szerezni Ecuadorban vb-selejtezőn, és sokáig ezúttal sem mutattak olyan támadójátékot, amely magában hordozta volna a történelmi találatot. Helyzetei inkább a hazaiaknak voltak, a 74. percben az egy perccel korábban beállt Julio Baptista egy kontra végén mégis Brazíliát juttatta előnyhöz. Ecuador a 89. percben egyenlített, Mendez szólója után a kapusról kipattanó labdát Noboa küldte a hálóba.

"Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ráadásul nem is voltunk képesek a legjobbunkat nyújtani. Az ellenfél játékosai egy percre sem álltak le, végigfutották a mérkőzést. Ezzel együtt jól tartottuk magunkat, a végén bekapott gól így büntetés volt mindannyiunk számára" - értékelt Julio César, a brazilok kapusa.

Limában Alexis Sanchez gólt lőtt és két gólpasszt adott, többek között az ő hatékony játékával győzött a sereghajtó peruiak ellen a chilei csapat, amely meglepetésre megelőzte a brazilokat és a harmadik helyre ugrott a csoportban.

11. forduló:
Chile - Peru 3-1 (2-1)
gól: Johan Fano (34.), illetve Alexis Sanchez (2.), Humberto Suazo (32.), Matias Fernandez (72.)

Ecuador - Brazília 1-1 (0-0)
gól:
Cristian Noboa (89.), illetve Julio Baptista (74.)


A csoport állása 11 forduló után:
1. Paraguay 23
2. Argentína 19 (17-7)
3. Chile 19 (17-14)
4. Brazília 18
5. Uruguay 16
6. Kolumbia 14
7. Ecuador 13
8. Venezuela 10
9. Bolívia 9
10. Peru 7

Az első négy csapat automatikusan résztvevője lesz a 2010-es világbajnokságnak, az ötödik helyezett pótselejtezőt játszik a CONCACAF-zóna selejtezőjének negyedik helyezettjével.