Vágólapra másolva!
Többé nem akar a cseh válogatottban futballozni a nemzeti együttes csapatkapitánya, Tomas Ujfalusi. Lemondását azt követően jelentette be a hátvéd, hogy éles kritika érte őt és néhány csapattársát - köztük Milan Barost -, amiért a szlovákoktól a múlt héten odahaza, Prágában vb-selejtezőn elszenvedett 2-1-es vereség után belefeledkeztek az éjszakába.

Cseh bulvárlapok szerint örömlányok társaságában egy éjszakai lokálban múlatták az időt Ujfalusiék, akikre a mulatozás hírére össznépi harag zúdult. A tivornyázó játékosokat bírálta a cseh labdarúgó-szövetség vezetése is, Ujfalusi ez utóbbira, pontosabban a szövetségi támogatás hiányára hivatkozva közölte, hogy lemond a válogatottságról.

A spanyol Atlético Madrid védőjátékosa 2001-es bemutatkozása 78 alkalommal szerepelt a válogatottban, s két gólt szerzett. A cseh gárda egy másik kulcsembere, az olasz AC Milanban futballozó, szintén hátvéd Marek Jankulovski ugyancsak a visszavonuláson töpreng.

A cseh együttes jelenleg csak a negyedik világbajnoki selejtezőcsoportjában, hat meccsen szerzett nyolc pontjával - ami öttel kevesebb, mint az első helyezett északíreké -, így alaposan megcsappant az esélye, hogy kijusson a 2010-es, dél-afrikai világbajnokságra.