Vágólapra másolva!
Az olasz bajnok Internazionale brazil csatára csütörtök este bejelentette, ideiglenesen felhagy a labdarúgással, mert a magánéleti problémáira szeretne koncentrálni.

A 27 éves támadónak a brazil válogatott április elsejei, Peru ellen hazai pályán vívott vb-selejtezője után veszett nyoma, s a legvadabb feltételezések láttak napvilágot eltűnése vélt okairól. Olyan változat is megjelent, hogy emberrablók fogságába esett, egy másik szerint pedig maga került szembe a rendőrséggel, de a helyi médiában balesetét, sőt halálhírét is költötték.

Később aztán kiderült, Adriano mindvégig a családjánál volt, és azért nem tért vissza olasz csapatához, mert lelki válságba került. Több mint egy hetes hallgatás után csütörtök este a sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette, hogy a közeljövőben nem kíván újra futballozni. "Most csak az egészségemre tudok gondolni, ezért abbahagyom a játékot, egy időre legalábbis mindenképp" - nyilatkozta Adriano, akinek már korábban is többször megtorpant a karrierje különféle magánéleti problémái miatt.

"Elvesztettem a futball iránti szenvedélyemet" - indokolta az ezúttal önkéntes száműzetést az 51-szeres válogatott csatár, hozzátéve, hogy mostantól kizárólag személyes gondjainak megoldására szeretne koncentrálni. Elmondta azt is, felkészült a döntésével járó anyagi áldozatra, és ha kell, lemond a milánói fizetéséről.

Az Inter portugál trénere, José Mourinho nem hagyta szó nélkül játékosa nyilatkozatát. "A klub és az elnök mindig mindent megtett azért, hogy segítsen Adrianónak. Most a legfontosabb az, hogy boldog, még ha mi el is veszítjük őt mint futballistát. Egyelőre többet nem szeretnék mondani, mert még nem beszéltem vele, de biztos vagyok abban, hogy lehetőségem lesz meghallgatni, és megértem majd a szavai mögött rejtőző igazságot" - mondta Mourinho.

Brazil lapértesülések szerint Adriano azért került ennyire maga alá, mert a barátnője szakított vele. Édesanyja csak annyit nyilatkozott, hogy imádkozik a fiáért.