Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője megrótta portugál sztárjátékosát, Cristiano Ronaldót, mondván: az aranylabdás csillag túlságosan is igényt tart a bírók jóindulatára.

"Állandóan az Ronaldo érzése, hogy a játékvezetők nem védik eléggé, ami persze néha igaz, de korántsem mindig. Nehéz elviselni egy olyan futballistának, aki igazán játssza a futballt, hogy nem minden az ő kedve szerint alakul, de a dolgok már csak ilyenek, néha nem úgy történnek, ahogy szeretnénk" - idézte a trénert a Press Association brit hírügynökség.

A portugál támadó középpályás gyakran érzi úgy - s ezt jelzi is -, hogy az aktuális ellenfél játékosai szabálytalanul szerelik. Az angol közönség emiatt jó darabig neheztelt is rá, úgy vélte, hogy túlságosan gyakran esik el és megy panaszkodni a bíróhoz.

"Egyszerűen frusztrált, amikor a játékvezető nem sípol egy ellene elkövetett szabálytalanság miatt. Azt hiszem, leginkább saját magát hozza kellemetlen helyzetbe" - fogalmazott Ferguson.

Az Aston Villa elleni, április 5-ei, 3-2-es győzelemmel zárult bajnoki mérkőzésen, illetve a Bajnokok Ligájában, a Portóval szembeni, múlt keddi 2-2-es döntetlen alkalmával Ronaldo labdavesztése gólt eredményezett az ellenfélnek, ami meglehetősen bosszantotta a skót trénert.

"Nem fogadom el, hogy csak azért, mert ő egy nagyon jó képességű futballista, labdákat veszítsen el. Ez olyasmi, amit senkitől sem tűrök el" - tette hozzá Sir Alex, akinek nyilatkozatával nyilván az a célja, hogy Ronaldo még jobb játékossá váljon.

* * *

John Terry, a Chelsea csapatkapitánya szeretné, ha a következő idényben is Guus Hiddink maradna a vezetőedzőjük.

A holland tréner februártól "másodállásban" látja el az idény végéig a londoni Kékek irányítását, azt követően a tervek szerint ismét első számú feladatára, az orosz válogatott felkészítésére összpontosít. A brazil Felipe Scolari helyére szerződtetett Hiddink eddigi tevékenysége azonban olyannyira eredményes a Chelsea-nél, hogy Terry az együttműködés meghosszabbítását szorgalmazza.

"Minden nagyon jól alakul, s én a magam részéről meg vagyok győződve arról, hogy lesznek tárgyalások a folytatásról. Ha tovább javulunk, csak egyetlen megoldás lehetséges" - tette hozzá a védő.

A Chelsea jelenleg harmadik a Premier League-ben, s nagyon jó eséllyel pályázik a Bajnokok Ligája elődöntőjébe kerülésre, mivel a Liverpool elleni negyeddöntős párharc első felvonásán vendégként nyert 3-1-re.