Vágólapra másolva!
Komoly bravúrral lehetett csak esélye a Bayern München és a Liverpool labdarúgócsapatának a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágóin. A bajorok a barcelonai 0-4 után hazai környezetben 1-1-et játszottak, a Liverpool pedig a hazai 3-1-es vereséget követően hiába rúgott négyet a Chelsea otthonában, miután ugyanannyit kapott, nem juthatott tovább.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Chelsea (angol) - FC Liverpool (angol) 4-4 (0-2)
London, Stamford Bridge
v.: Luis Medina Cantalejo (spanyol)
Chelsea: Cech - Ivanovic, Alex, Ricardo Carvalho, Ashley Cole - Ballack, Essien, Lampard - Kalou (Anelka, 36.), Drogba (Di Santo, 93.), Malouda
Liverpool: Reina - Arbeloa (Babel, 85.), Skrtel, Carragher, Fabio Aurelio - Lucas, Xabi Alonso, Mascherano (Riera, 69.) - Kuyt, Benajun - Fernando Torres
gól: Drogba (51.), Alex (57.), Lampard (76., 89.), illetve Fabio Aurelio (19.), Xabi Alonso (28., büntetőből), Lucas (80.), Kuyt (81.)

Kényszerű húzással rukkolt elő Rafa Benítez, a Liverpool edzője, aki kénytelen volt lemondani a sérült Steven Gerrard szolgálatáról a Chelsea elleni BL-negyeddöntő londoni visszavágóján. Gerrard nemcsak a kezdő 11-ből maradt ki, de a kispadon sem foglalhatott helyet, a pályára Lucas futott ki.

A védelembe visszatért Skrtel és Fabio Aurelio, Insua a keretbe sem került be, a Blackburnnek bombagólt rúgó Agger pedig a kispadra szorult. A Chelsea edzője, Guus Hiddink két helyen változtatott a Bolton elleni győztes csapatonaz eltiltott Terry helyett Alex lépett pályára, míg Mikel Obit Essien váltotta.

Az első feszült pillanatot Lucas belépője váltotta ki, szabálytalansága nyomán Drogba maradt percekig a földön, de a korai időhúzás után gyorsan felépült, s folytatta a mérkőzést. A 13. percben óriási helyzetet hagyott ki a Liverpool: Kuyt fordult le a középpálya jobb odlalán védőjéről, átadását Benajun sarokkal tette Torreshez, aki lendületből úgy vette át, hogy efgyből ziccerbe került, ám 15 méterről a jobb felső sarok mellé tekert. Válaszul Lampard lőtt centikkel a jobb kapufa mellé.

A 19. percben elképesztő potyagóllal szerzezt vezetést a Liverpool. Fabio Aurelio kaputól 40 méterre, jobbról végezhetett el szabadrúgást, mindenki a hosszú sarokra várta az ívelést, Cech kapus is, aki kimozdult, Fabio Aurelio azonban váratlanul a bal alsó sarkot célozta meg, s a cseh kapus nem érhetett vissza a tátongó kapuba (0-1).


A 28. percben büntetőhöz jutott a Liverpool: egy jobb oldali szabadrúgást követően Ivanovic lerántotta Xabi Alonsót. A 11-est a sértett a kapu jobb oldalába vágta (0-2).


Guus Hiddink idegesen mutogatott a kispadnál, majd magához hívta Anelkát, hogy Kalou helyett pályára küldve kicsit átvariálja a csapat szerkezetét. A labdabirtoklás Liverpool-fölényt jelzett, ám a két gólt követően a Chelsea átvette az irányítást, más kérdés, hogy nem jelentett komoly veszélyt Reina kapujára.

A 45. percben Kuyt fejesét védte bravúrral Cech, aztán egy tűzijátékot is túlélt a hazai együttes - a félidőben maradt a 0-2.

A második játékrész potyagóllal indult, Cech után Reina is megmutatta, képes a hibázásra. Anelka alaposan megfutatta Fabio Aureliót a jobbszélen, az alapvonaltól középre gurított, az érkező Drogba - Skrtel szorításában - a rövid saroknál éppenhogy beleért, Reina pedig meglepetésében a saját kapujába segítette a labdát (1-2).


Hat perc múlva újra rezgett a Liverpool hálója, Alex 25 méterről hatalmas szabadrúgásgólt ragasztott a léc alá (2-2).


A 67. percben Drogba rázta le Carraghert, önzetlenül középre gurított, az érkező Ballack azonban 15 méterről Reinába lőtt. A 76. percben már a Chelsea-nél volt az előny, Drogba ezúttal a bal oldalon erőszakolta át magát a védőkön, okosan gurított középre, Lampard pedig úgy szerzett gólt, hogy a labda még Reinán is megpattant (3-2).


A 80. percben jött a válasz, Benajun minden Chelsea-védő lábára csomót kötött, legurítását Lucas 25-ről lőtte kapura, a labda a 16-os vonalán álló Essienen irányt változtatva jutott a jobb sarokba (3-3).


Egy perc sem telt el, ismét a Liverpoolnál volt az előny, ezúttal Riera bal oldali beadását Kuyt bólintotta három lépésről a kapuba (3-4).


A másik oldalon három védő összefutását Drogba használhatta volna ki, 10 méterről azonban elvétette a célt. De nem volt még mindig vége, a 89. percben Anelka passzát Lampard úgy lőtte a hálóba, hogy a labda a jobb, majd a bal kapufát is érintette (4-4).


A másik oldalon N'Gog 6 méteres lövését követően Essien fejjel mentett a gólvonalról...

A BL 2008-2009-es sorozatának legjobb mérkőzése végül 4-4-es eredménnyel zárult, a Chelsea 7-5-ös összesítéssel jutott az elődöntőbe.