Vágólapra másolva!
Elégedetten nyilatkozott a Porto elleni Bajnokok Ligája-győzelmet követően Sir Alex Ferguson, a címvédő Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki szerint főként a remek védekezés volt az elődöntőbe jutás kulcsa.

"Rio Ferdinand visszatérése alapvetően stabilitást adott a csapatnak, rendkívül fontos láncszeme az együttesnek" - mondta Ferguson, aki 150. BL-mérkőzésén ült a manchesteriek kispadján. "Ronaldo gólja fantasztikus volt, szerettünk volna nagy tempóban kezdeni, ez a gól pedig hatalmas lökést adott. Nagyszerű volt látni Wayne Rooneyt is, aki hihetetlen energiával dolgozott, és mindent megtett a csapat sikeréért".

"Megpróbáltunk váltani, letámadni őket és reméltük, hogy hibáznak majd, de nem tették meg" - mondta José Gomes, aki az eltiltott Jesualdo Ferreira vezetőedzőt helyettesítette a kispadon.

A találkozó alaphangját az aranylabdás Cristiano Ronaldo - akit sportingos múltja miatt a hazai közönség minden egyes labdaérintésénél kifütyült - már a hatodik percben megadta egy elképesztően nagy góllal.

"Fantasztikus gól volt, alig várom már, hogy visszanézhessem DVD-n. Amikor megkaptam a labdát Andersontól, egyből arra gondoltam, kapura fordulok és lövök" - emlékezett vissza találatára a 24 éves futballista. "Ez a győzelem önbizalmat adhat nekünk, hiszen az ezt megelőző mérkőzésen nem futballoztunk igazán jól".

A Manchester sikerével megtört egy rossz sorozatot is, hiszen első angol csapatként tudott nyerni a Sárkány Stadionban. A Premier League listavezetője az elődöntőben a Villarrealt búcsúztató Arsenallal találkozik: "Őrületes elődöntő lesz, két nagyszerű csapat küzd majd egymással" - mondta Ferguson.