Vágólapra másolva!

Prostikkal bulizásért nem büntethető a focista

Claudio Pizarro, a Werder Bremen perui labdarúgója pert nyert a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) hazája szövetsége ellen, mely korábban 10 ezer dollárra büntette, s eltiltotta őt.

A támadót 2007 novemberében azért marasztalta el a szövetség, mert Pizarro és három csapattársa néhány órával a brazilok elleni világbajnoki selejtező után, s három nappal az Ecuador elleni előtt prostituáltakkal mulatozott.

A hosszú ideje Németországban légióskodó futballista tagadta a vádakat, és a CAS-hoz fordult, melynek mostani ítélete szerint nincs egyértelmű bizonyíték a szövetség által felhozott vádakra, ráadásul ilyen tettért sem a nemzetközi, sem a perui szövetség szabályzata alapján nem büntethető senki.

Az eset után első fokon 18 hónapra eltiltották Pizarróékat a válogatottól, s emellett 80-80 ezer dollár pénzbüntetést is kiszabtak rájuk.

Forrás: Getty Images

Pizarro a Werderrel UEFA-továbbjutást, a bíróságon győztes pert ünnepelhetett

A focista fellebbezésére az eltiltást három hónapra, illetve 10 ezer dollárra mérsékelték, ám a csatár ebbe sem nyugodott bele, így a szövetségnek most vissza kell fizetnie neki a pénzét.