Vágólapra másolva!
A szerda esti magyar ligaválogatott-AC Milan gálamérkőzésen parázs különcsatát vívott egymással két tetovált testű, szőke hajú futballista: Kabát Péter és David Beckham. Az Újpest csatára 1-0-s hazai vezetésnél belerúgott az angol középpályásba, aki válaszként elkapta a magyar játékos nyakát. A meccset a vendégek nyerték 5-2-re, de legalább a Kabát-Beckham párharc döntetlenre végződött.

- A lelátóról nem lehetett pontosan látni, lökte vagy fojtogatta Beckham? - kérdeztük a lefújás után Kabát Pétert.
- Most hirtelen én sem tudom, mert gyorsan történt minden, valahogy megfogta itt fölül a nyakamat, aztán el is engedte, de nem volt semmi komolyabb.

- Mivel vívta ki a dühét?
- Véletlenül picit hozzáértem a térdéhez, s emiatt felkapta a vizet, ideges lett. Gondolom, féltette a lábát, de a fociban ez benne van.

- Csak egy ütközés volt vagy több is?
- Utána próbált kétszer is bebőrözni, de nem sikerült, majd a végén egyszer még ráestem, és könyökkel egy kicsit orrba és szájba is vertem véletlenül.

- Akkor megnyerte a Kabát-Beckham csatát?
- Iksz lett.

- A meccs hogy tetszett?
- Az első félidőben úgy érzem, hogy helytálltunk, a másodikat nem nagyon láttam, mert miután lecseréltek, csak Tököli Attila gólja után jöttem ki az öltözőből.

- Milyen következtetés vonható le ebből az 5-2-es vereségből?
- Ez egy gálamérkőzés, nem pedig BL-döntő volt a Milan számára, s a játékosok nem is nyújtottak száz százalékot, de felkészülésnek jó volt a 90 perc.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Képek a meccsről

- Ki volt az ellenfél legjobbja?
- Sok jó játékosa van, például Ronaldinho, Sevcsenko vagy Beckham, de Kaká a legjobb.

- Mit gondol, a Milanban megfér egymás mellett Kaká és Ronaldinho?
- Ha támadniuk kell és kisebb csapatok ellen játszanak, akkor mindenképpen. A Milan általában nem a védekezésre fekteti a hangsúlyt, s talán éppen ezért elférnek egymás mellett.

A legnagyobb Milan-sztárokat a mérkőzést követően szinte lehetetlen volt megközelíteni, a brazil aranylabdás duót például testőrök vezették át az újságírók között (Ronaldinho így is kiosztott rengeteg autogramot, Kaká már fukarabb volt e tekintetben), David Beckham viszont egyedül próbálta átküzdeni magát a média gyűrűjén. Aláírásokat ő is szívesen osztogatott, az [origo]-nak azonban nagy nehezen sikerült néhány szót is kipréselni belőle. Amikor arról kérdeztük, hogyan érezte magát a mérkőzésen, röviden ennyit válaszolt: "Nagyon tetszett, köszönöm!" A magyar csapatról pedig diplomatikusan azt mondta: "Nehéz ellenfél volt."

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Clarence Seedorf, a vendégek negyedik góljának a szerzője a Milan Channelnek beszélt a találkozóról: "Élvezetes este volt a szerdai. Edzésnek is jó volt a mérkőzés, ráadásul jól is éreztük magunkat. Mindig jó érzés számomra, ha gólt szerzek, de ennél még többet számít, hogy miként dolgozik a csapat. Látványnak sem utolsó, hogy öt gólt szereztünk. Az egyetlen probléma a csúszós és kemény gyep minősége volt."

A második magyar gól szerzője, Tököli Attila annak örült, hogy a publikum is élvezte a meccset: "A jó meccshez sok gól kell, ezért úgy vélem, a két csapat maximálisan kiszolgálta a közönséget. Kétszer már játszottam az olasz válogatott ellen is, így nem foglalkoztam azzal, hogy a Milan védői ellen kell gólt szereznem. Ők is vigyáztak ránk, mi is vigyáztunk rájuk, hiszen mindkét csapatra fontos tétmeccsek várnak még."

Carlo Ancelotti, a Milan edzőjének tetszett Tököli játéka, s a sajtótájékoztatón azzal udvarolt neki, ha tehetné, leigazolná. Erre a Paks 33 éves gólvágója nevetve annyit reagált: "Várom a szerződést."