Társoldalunk:

Ronaldo sokadvirágzásának Priskin és Bodor láthatja kárát

2009.04.27. 22:48

A Watford-csatár Priskin Tamás sarokkal, a Roda-védő Bodor Boldizsár pedig kapásból lőtt gólt a múlt héten, s a magyar duó Lionel Messit, Ronaldót, Andrés Iniestát, Cesc Fabregast és Juan Manuel Vargas igyekszik legyőzni e heti gólszépségversenyünkben. Vagy lehet, a "véletlenül" álomgólt szerző Sebastian Langkamp lesz a befutó?

Gyönyörködjenek, vitatkozzanak osztályzatainkról, majd szavazzanak, és döntsenek arról, melyik volt az elmúlt hét legszebb gólja!

Primera División, Barcelona-Sevilla 4-0: Andrés Iniesta már a 4. percben elkezdte a gólgyártást a hétközi spanyol fordulóban, az Európa-bajnok középpályás megmutatta, hogyan kell - remek technikával - erősen megcsavarni a labdát. Huszonkét méterről pompás gólt ragasztott a legutóbbi négy bajnokiján vereséget szenvedő Sevilla kapujába.

[origo]-osztályzat: 9/10


Bundesliga, Leverkusen-Karlsruhe 0-1: nem kis meglepetésre a tökutolsó Karlsruhe idegenben két vállra fektette a top 10-es Leverkusent, ám a végeredménynél még meglepőbb volt a győztes gól. Sebastian Langkamp egy jóleső becsúszásra készült, becélozta a labdát, majd jobb lábbal, tiszta erőből rástartolt... Aztán ő csodálkozott a legjobban, hogy majd' félpályáról belőtte az év egyik legszebb gólját.

[origo]-osztályzat: 9,5/10


Serie A, Fiorentina-Roma 4-1: a firenzeiek meglepő könnyedséggel verték meg a fővárosiakat, s a Farkasokra tán Juan Manuel Vargas ijesztett rá 109 km/órás sebességgel meglőtt bombagóljával.

[origo]-osztályzat: 8/10


Premier League, Arsenal-Middlesbrough 2-0: Cesc Fabregas lőtte a meccs mindkét gólját, ám az első volt a szebb. Lendületes, sarkazással fűszerezett Arsenal-kontra legvégén, Andrej Arsavin középre adását követően a spanyol középpályás nem kímélte a Boro kapusát.

[origo]-osztályzat: 7,5/10


Championship, Coventry-Watford 2-3: egy angol osztállyal lejjebb magyar csatár szerzett győztes gólt. Priskin Tamás egy karatemozdulat után sarokkal volt közelről eredményes.

[origo]-osztályzat: 7,5/10


Paulista bajnokság, Santos-Corinthians 1-3: a döntő első mérkőzésén a sokadvirágzását élő Ronaldo megmutatta, hogy kár volt leírni őt - fantasztikus csel után 19 méterről, ballal emelte át a labdát a hazai kapus felett.

[origo]-osztályzat: 9,5/10


Eredivisie, Roda-Volendam 1-1: a holland bajnokin a magyar válogatott Bodor Boldizsár egy félpályás indítást ballal, kapásból helyezett a kapu bal oldalába. Apró szépséghiba, hogy 26. percben szerzett gólja után 14 perccel a védőt kiállították.

[origo]-osztályzat: 7,5/10


Primera División, Valencia-Barcelona 2-2:
a spanyol rangadón Lionel Messi egy szép passzokkal tarkított, rendkívül tudatosan felépített vendégtámadás végén volt eredményes.

[origo]-osztályzat: 8/10


Múlt heti gólszépségversenyünket - az olvasói szavazatok alapján - Dzsudzsák Balázs nyerte meg (a szabadrúgásgól 1:55-nél tekinthető meg)!