Vágólapra másolva!
A Keleti csoportban nagy fölénnyel éllovas Ferencváros magabiztosan nyert a Cegléd ellen az Albert-stadionban, a labdarúgó NB II 24. fordulójának szombati mérkőzésén.

Eredmény, Keleti csoport:
Ferencváros - Cegléd 4-1 (1-0)

A mérkőzés elején a Cegléd jobban játszott, Horváth Dávidnak volt egy veszélyes lövése. A félidő második felében már a hazai csapat irányított, a 33. percben Ashmore ívelt középre egy szabadrúgást, Ferenczi pedig a jobb sarokba fejelt. A hajrában Ashmore a felső lécre tekert egy 18 méteres szabadrúgást.

A második félidő elején egy szöglet után Balog fejelt 5 méterről a bal sarokba, majd az 57. percben Ferenczi 11-esből volt eredményes. Egy perccel később Lowton szabálytalankodott az FTC-tizenhatoson belül, Medgyesi is belőtte a büntetőt.

A folytatásban - az ftc.hu beszámolója szerint - szurkolók szinte folyamatosan Lipcsei Pétert éltették, s azt várták, hogy Bobby Davison edző becserélje a rutinos futballistát. A 75. percben egy kiugratás után Ferenczi állította be a 4-1-es végeredményt. A 78. percben válóra vált a szurkolók kívánsága, Shaw helyére beállt Lipcsei, akinek volt egy kitűnő kiugratása, valamint egy veszélyes fejese.

A mérkőzést követően Bobby Davison elégedetten nyilatkozott a Ferencváros honlapjának: "Megérdemelten nyertünk, Ferenczi újra bebizonyította, hogy rendkívül jó vétel volt. Már egyre többet gondolunk az első osztályra, de még van hat mérkőzésünk, ezeket meg kell nyernünk. A cserék jól szálltak be, Lipcsei, Kamate és Fitos is meghálálta a bizalmat, látszott rajtuk, hogy nagyon akarnak."

Ványi Zsolt, a Cegléd megbízott edzője bosszúsan szólt a meccsről: "Az első félórában jól játszottunk, a kontráinkban is volt veszély, ezt követően azonban nem tudtuk megvalósítani azt, amit szerettünk volna. Sajnálom, hogy három gólt is pontrúgás után kaptunk, hiszen ezekre a szituációkra külön készültünk. Egy-két játékosunk megilletődött volt, ezért sem sikerült szorosabb mérkőzést játszanunk."