Vágólapra másolva!
Felszámolás fenyegeti a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságot - írta az Észak-Magyarország csütörtökön.

Május 25-ig el kell érnie a DFC Kft.-nek, hogy a felszámolási eljárás megszűnjön, ellenkező esetben visszavonhatják a 2009-2010-es NB I-es idényre megszerzett klublicencet a sportszervezettől, ami egyben azt is jelenti, hogy jövőre nem szerepelhet a legjobbak között, vagyis az élvonalban a DVTK labdarúgócsapata - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapban.

A Borsod Online úgy tudja, hogy két budapesti ügyvéd, akiket házastársi kapcsolat köt össze, nyújtott hitelt még 2007-ben a DFC Kft.-nek, abban az időszakban, amikor Sallói István és Siliga Péter voltak a társaság ügyvezetői. Ezeket a kölcsönöket nem fizette vissza határidőre 2008-ban a DFC Kft, így most összességében mintegy 16 millió forintot követelnek a társaságtól.

"Tulajdonképpen, egy a szekrényből kieső csontvázról van szó, egy olyan szerződésről, amit ideérkezésem előtt a korábbi ügyvezetés kötött, és annak tartalmát csak néhány hete ismerhettem meg" - mondta Dlusztus Imre, a DVTK ügyvezetője a Borsod Online-nak.

"Erre a problémára meg kell találni a megoldást, de mivel több milliós tételekről van szó, olyanokról, amelyek nem szerepeltek az éves üzleti tervünkben, a klub tulajdonosával és két nagy támogatójával is szót kell még ejtenünk a megoldási lehetőségekről, azzal együtt, hogy mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy már csak néhány napunk van ennek az ügynek a megoldására. Ugyanakkor tény, hogy a DVTK jelenlegi fő tulajdonosa egy építőipari cég, márpedig köztudott, hogy a válság ezt az iparágat sújtja a leginkább, így nehezen várható onnan segítség. Súlyos problémával kerültünk szembe, de az senki előtt nem lehet kétséges, hogy a klubnak életben kell maradnia!"

Diósgyőrben nyert a Siófokhttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20090509-soproni-liga-27-fordulo-budapest-honved-dvscteva-01.html?pIdx=5