Vágólapra másolva!
Kaká aláírt - ezzel az első oldalas címmel jelent meg a szombati Marca, a spanyolok legnépszerűbb sportnapilapja, kész tényként tálalva, hogy az AC Milan brazil világsztárja az új idényt már a Real Madrid futballistájaként kezdi. Az olasz klub ezzel szemben délután internetes oldalán cáfolta a hírt.

A lap tudni véli, hogy a leendő presidente - bár hivatalosan még csak elnökjelölt, de korábban, 2000 és 2006 között a királyi klubot már vezető - Florentino Pérez egyezségre jutott az olasz együttes aranylabdás karmesterével, s választási ígéretének megfelelően már most megszerezte őt a fővárosi blancók csapatának. Ha igaz, a brazil játékos öt évre ígérkezett el, s idényenként nettó 8 millió eurót keres majd a Real Madridnál.

"Nincs semmilyen megállapodás a Real Madriddal" - áll Kaká édesapjának és menedzserének, Bosco Leitének a Milan honlapján megjelent közleményében, melyben külön hangsúlyozta, hogy nincs igazságtartalma a Marca cikkének.

Pérez a héten jelentette be hivatalosan, hogy három évvel ezelőtti lemondását követően ismét megpályázza a fővárosi klub elnöki székét, s megismételte, hogy a múltbéli gyakorlatnak megfelelően megint "meg fogják vásárolni a világ legjobbjait".

Nevéhez fűződött annak idején több "galaktikus", azaz a nemzetközi futball legmagasabban jegyzett olyan alakjainak megszerzése, mint Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo vagy éppen David Beckham.

A Marca megfogalmazása szerint "a galaktikusok új érájának első tagja lesz Kaká".

A milánóiak Bosco Leite közleménye mellett hangsúlyozták, hogy a jövőben is csak akkor lehet Kaká jövőjével kapcsolatban bármilyen információt valóságosnak tekinteni, ha azt a klub vagy a menedzsment teszi közzé.