Vágólapra másolva!
Nehéz lenne gyenge pontot találni az FC Barcelonában, a hírek szerint a katalánok csupán egyetlen pozícióval nem elégedettek a csapaton belül. Az egyesület vezetősége úgy érzi, hogy a védelem bal oldala erősítésre szorul: a keret balhátvédjei közül a brazil Sylvinho már csak kiegészítő emberként vehető számításba, míg Eric Abidal teljesítménye nem éri el azt a szintet, amit várnak tőle.

Ráadásul a francia játékos az utóbbi időben a szabálytalanságaival is felhívta magára a figyelmet: a Bajnokok Ligája elődöntőjében, majd a Villarreal elleni bajnokin is piros lapot kapott, és így eltiltás miatt ki kellett hagynia a spanyol kupa fináléját, valamint a BL utolsó mérkőzésén sem léphet pályára.

Jellemző, hogy Josep Guardiola edző Abidal hiányában többször is inkább az alaphelyzetben közép- vagy jobbhátvédként ismert Carles Puyolt szerepeltette a védelem bal oldalán ahelyett, hogy Sylvinhót játszatta volna...

Éppen ezért a szakértők szinte biztosra veszik, hogy a Barca a nyáron balhátvédet igazol, a kérdés már csak az, hogy ki lehet az a játékos, aki megfelel a katalánoknak. Nos, a legújabb hírek szerint a Barcelona a Chelsea angol válogatottjára, Ashley Cole-ra vetett szemet. Cole alapembernek számít klubjában és a nemzeti tizenegyben is, viszont szerződése 2010-ig szól a Stamford Bridge-en.

Ezzel persze a londoniak is tisztában vannak, és a minap új kontraktust ajánlottak neki, amelyben a fizetését is jelentősen megemelnék: a szerződés értelmében a balhátvéd a klub legjobban fizetett futballistái közé kerülne, és heti 120 ezer fontot kapna, akárcsak John Terry vagy Frank Lampard.

Megállapodásra azonban egyelőre nem sikerült jutniuk, így a Barca helyzete nem reménytelen - a katalánok állítólag 22 millió eurót is hajlandóak lennének kifizetni Cole-ért.

A Toulouse balhátvédjét, Jérémie Mathieu-t a Valencia szemelte ki. A Schalke 04 a Benfica brazil középhátvédjével, Luisaóval erősítene. Az Atlético Madrid kiszemeltje a mexikói Club América kapusa, Guillermo Ochoa.

Az Internazionalét ismét kapcsolatba hozták a Chelsea portugál középhátvédjével, Ricardo Carvalhóval. Az Aston Villa bolgár középpályása, Sztilian Petrov meghosszabbította szerződését. A VfL Wolfsburg brazil középpályása, Josué 2013-ig elkötelezte magát a klubhoz.

www.global-soccer.eu