Vágólapra másolva!
Utolsóként a Burnley jutott fel a Premier League-be, miután a másodosztályú angol labdarúgó-bajnokság rájátszásának hétfői döntőjében 1-0-ra legyőzte a Sheffield Unitedet a londoni Wembley-stadionban.

A 33 éve alacsonyabb ligákban tengődő klub vezetése múlt héten bejelentette: az élvonalba kerülés esetén ingyenbérletet ad a mintegy hétezer törzsszurkolónak a 2009/2010-es idényre. A Wolverhampton Wanderers és a Birmingham City már korábban biztosította helyét az első osztályban.

A Sheffield United a Ferencváros tulajdonosának, Kevin McCabe-nek az angol csapata: amíg a magyar együttes feljutott a másodosztályból, addig a Unitednek ugyanez nem sikerült, azaz a 2007-es kiesés óta zsinórban harmadszor is a másodosztályban kezdi majd a szezont.

Eredmény, Championship, rájátszás, döntő:
Burnley - Sheffield United 1-0 (1-0)
London, Wembley, 80 518 néző
v.: Mike Dean
Burnley: Jensen - Duff, Carlisle, Caldwell, Kalvenes - Elliott, Alexander, McCann (Gudjonsson, 27.), Blake (Eagles, 69.) - Thompson (Rodriguez, 73.), Paterson
Sheffield United: Kenny - Walker, Morgan, Kilgallon, Naughton - Montgomery, Howard (Lupoli, 82.), Cotterill (Ward, 58.), Stephen Quinn (Hendrie, 85.) - Halford, Beattie
gól: Elliott (13.)
piros lap: Ward (Sheffield, 80.)