Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd nyerte a labdarúgó Magyar Kupát, miután az első mérkőzésen idegenben aratott 1-0-s sikerét követően, a visszavágón hazai környezetben gólnélküli döntetlent játszott a Győri ETO FC-vel. A Honvéd története során hetedik alkalommal hódította el a trófeát.

Eredmény, Magyar Kupa-döntő, visszavágó
Budapest Honvéd - Győri ETO FC 0-0
Bozsik-stadion, 8000 néző
v.: Solymosi
Budapest Honvéd: Rabóczki - Takács Á., Smiljanic, Debreceni, Lungu - Vukmir, Benjamin - Abass (Moreira, 65.), Hercegfalvi (Dobos, 80.), Diego - Abraham (Palásthy, 92.)
Győri ETO: Stevanovic - Odikadze , Stark , Stanisic , Völgyi - Józsi , Böőr (Bicak, 72.), Supic , Kink (Copa, 77.)- Bajzát (Pilibatis, 65.), Aleksidze
sárga lap: Hercegfalvi (29.), Smiljanic (49.), Benjamin (81., 83.), illetve Supic (10., 63.), Stanisic (30.), Böőr (38.), Stark (86.), Copa (92.)
piros lap: Benjamin (83.), illetve Supic (63.)

A győri bravúrgyőzelem után már a szakértők is úgy vélték, a zsinórban harmadik Magyar Kupa-döntőjét játszó Budapest Honvéd az esélyesebb az idei sorozat megnyerésére. Ennek megfelelően szépszámú közönség látogatott ki a Bozsik-stadionba, s az első 45 perc után elégedett is lehetett.

Nem hozott ugyan nyíltsisakos játékot az első félidő, a hazaiak az előny birtokában nem akartak nagyon kinyílni, az ETO pedig a gólszerzési kényszer ellenére is úgy félt a gyors Honvéd-csatároktól, mint a tűztől.

A 7. percben ennek ellenére a Győr hagyott ki nagy helyzetet, Bajzát átadását Józsi okosan átemelte a kivetődő Rabóczkin, ám a visszaérkező Lungu a gólvonalról kifejelte a labdát.

Két perc múlva egy szögletet követően Smiljanic lőtt 17 méterről, Stevanovic vetődve védett a bal alsó saroknál.

A 18. percben kiváló kontrát vezetett a Győr, egy gyors labdakihozatal Aleksidzét találta teljesen üresen a balszélen, a támadó azonban ahelyett, hogy kijátszotta volna a 3 a 2 elleni szituációt, Bajzát, illetve Böőr helyett 16 méterről lőtt, csúnyán fölé.

A félidő vége felé még Diego és Benjamin kísérletezett távolról, de elvétette a célt.

A második játékrész veszélyes szabadrúgásokkal kezdődött. Előbb Völgyi okozott kellemetlenséget Rabóczkinak, majd Diego 25 méterről megküldött labdáját ejtette ki Stevanovic, szerencséjére Debreceni szabálytalankodott vele, így a játékvezető lefújta az akciót. Az 56. percben egy gyors legurított szabadrúgást Kink centikkel bombázta a bal kapufa mellé.

Három perc múlva egy jobb oldali szögletet Benjamin fejelt be középre, Stark ügyetlenül nyúlt a labdába, Debreceni lövését viszont sikerült az alapvonalon túlra menteni.

A 63. percben alaposan megváltozott a helyzet, a cserére készülő Supic ugyanis sárga lapot érően szabálytalankodott Vukmirral szemben, mivel ez már a második ilyen figyelmeztetése volt a győri játékosnak, villant a piros.

Váltott is a két edző, a vendégeknél Bajzát helyére Pilibaitis érkezett, a másik oldalon Abasst Moreira váltotta, aki fél perc múlva máris ziccerbe került, ám 12 méteres lövése pont Stevanovicot találta el.

Az emberelőny ellenére a Honvéd továbbra sem gyakorolt komolyabb nyomást ráadásul Benjamin három perc alatt összeszedett két sárgát - időhúzás, majd Aleksidze megrúgása miatt.

Az utolsó percekben még Abraham egyszer nyaka közé szedte a lábait, de Moreirához hasonlóan a győri kapust találta el. A hosszabbítás három percében Sisa Tibor vezetőedző reklamált a leghevesebben, a ráadás ráadásában még Dobos hagyta ki a kihagyhatatlant, ám a 95. percben gól nélkül véget ért mérkőzés azt jelentette, 1-0-s összesítéssel a Honvéd nyerte meg a 2008-2009-es Magyar Kupa-sorozatot.

Forrás: MTI

A kispesti együttes ezzel kiharcolta az Európa-liga-indulást, ráadásul a magyar csapatok közül utolsóként csatlakozik be a küzdelembe, amíg ugyanis a bajnoki harmadik Szombathelyi Haladás már az első, az ezüstérmes Újpest pedig a második selejtező körben érdekelt lesz, addig a kupagyőztes csak a harmadik fordulóban száll be.