Vágólapra másolva!
Az olasz Internazionalétól hazatért Adriano góllal mutatkozott be régi-új csapatában, a Flamengóban a brazil labdarúgó-bajnokság vasárnapi mérkőzésén.

A válogatott támadó fejjel elért találata is kellett az Atlético Paranaense felett aratott 2-1-es diadalhoz, ráadásul a másik gól - ami öngól volt - az ő átadásából született, vagyis kiválóan sikerült a visszatérése. A világhírű riói Maracaná Stadionban 71 ezer néző előtt lezajlott mérkőzésen az Emperadornak - Császárnak - becézett csatár túlsúlyosan, 102 kilósan futballozott, de teljesítményén nem igazán látszott meg a hosszú kihagyás.

A 27 esztendős Adriano, aki 2001-ben hagyta maga mögött Brazíliát az Inter kedvéért, május elején költözött vissza Milánóból, miután szavai szerint megcsömörlött a futballtól, boldogtalanná vált Olaszországban, s már nagyon hiányzott neki a család, a barátok.

A vasárnapi volt az első hivatalos meccse március 11. óta. Fred és Ronaldo után ő a harmadik válogatott játékos, aki - felhagyva az európai légiós élettel - visszatért a brazil futballba.