Vágólapra másolva!

Malouda meg nem adott bombagólja versenyez Ibrahimovic sarkazásával

A múlt héten gyakorlatilag véget ért az európai futballszezon: lejátszották Bajnokok Ligája fináléját, az olasz, a spanyol és a francia bajnokság utolsó forulóját, Angliában és Németországban pedig a nemzeti kupadöntővel zárult az idény. Heti gólszépségversenyünkben két újdonsült gólkirály is helyet követelt magának, de megmutatjuk az FA-történetének leggyorsabb találat, Maloudát pedig ezúton kárpótoljuk, amiért megfosztották élete góljától.   

Nem hiába varázsolta el a szurkolókat az egész szezonban az FC Barcelona, a katalánok a végén elnyerték méltó jutalmukat, a spanyol bajnokság és kupa után a Bajnokok Ligájában is felértek a csúcsra. A Manchester United elleni döntőben az első tíz perc megilletődöttsége után Samuel Eto'o előbb megmutatta, hogyan kell könnyedén becsapni a világ egyik legrettegettebb védőjét, majd megszerezte a vezetést a Barcának.

204101outform.html400350


A mérkőzést aztán Lionel Messi döntötte el a 70. percben, a sokak által a világ legjobb játékosának tartott argentin Xavi pazar átadásból tőle szokatlan módon, fejjel juttatta a labdát Van der Sar hálójába.

204102outform.html400350


A Chelsea-játékosok alighanem keserűen figyelték a Barcelona BL-diadalát, hiszen nem sokon múlt, hogy idén is ők játsszák a finálét a Manchesterrel a spanyol bajnok helyett. Lampardék szombaton az FA-kupa döntőjében vigasztalódhattak, az Everton azonban gyorsan lehűtötte a londoni kedélyeket, Louis Saha ugyanis 25 másodperc elteltével a sorozat történetének leggyorsabb gólját szerezte.

204103outform.html400350


A Chelsea aztán Drogba találatával egyenlített, Frank Lampard góljával pedig megfordította a mérkőzést. A válogatott középpályás még úgy is remekül csavart a jobb felső sarokba, hogy előtte elcsúszott cselezés közben, és a rosszabbik lábával lőtte meg a labdát.

204104outform.html400350


A Chelsea így 2-1-nyert, de nyerhetett volna 3-1-re is amennyiben a játékvezetők nem nézik el Florent Malouda hatalmas bombáját, amely után egyértelműen a gólvonal mögé vágódott a labda a keresztlécről. A francia szélső azt mondta a meccs után, ez lehetett volna élete gólja, és bár a bíró ítéletét nem tudjuk megváltoztatni, a magunk részéről igazságot szolgáltatunk Maloudának azzal, hogy benevezzük a gólszépségversenybe (az összefoglalóban 5:04-től).

204105outform.html400350


Az FA-kupa döntője egyben Guus Hiddink utolsó találkozója is volt a Chelsea kispadján, hétfőtől ugyanis már Carlo Ancelottinak hívják a londoniak mesterét, aki viszont vasárnap még az AC Milant vezette győzelemre Firenzében. Noha a scudetto idén sem jött össze a piros-feketéknek, a szép búcsú azért igen, hiszen 2-0-ra verték a Fiorentinát, és kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligája főtáblájára. A második milánói gól igazi brazil mestermunka volt, Kaká zseniális kiugratását ugyan mindenképpen illett értékesíteni, Pato azonban ezt igencsak elegáns módon tette meg.

204106outform.html400350


Az Internazionale már korábban bebiztosította a címvédést a Serie A-ban, az Atalanta elleni szezonzáró legfőbb kérdése így az volt, összejön-e a gólkirályi cím Zlatan Ibrahimovicnak. A svéd csatárnak ehhez - mivel a bolognai Di Vaio is betalált - két találatra volt szüksége, amit sikerült is elérnie, a másodikat ráadásul sarokkal szerezte, az Inter pedig 4-3-as győzelemmel köszönt el szurkolóitól.

204107outform.html400350


Hasonlóképpen kitett magáért a spanyol gólkirály, Diego Forlán is, aki az Almería ellen egy távoli bombával állította be a 3-0-s végeredményt, amivel Atlético megszerezte a BL-selejtezőt érő negyedik helyet a tabellán.

204108outform.html400350


A Real Madrid ezüstérmét ugyan már nem fenygette veszély, a hangulat szempontjából mégis fontos lett volna végre egy győzelem, a csapat ugyanis az utolsó négy bajnokiját elveszítette a zárókör előtt. Higuaín 11. percben lőtt góljával még úgy tűnt, a bentmaradásért küzdő Osasuna ellen legalább a szép búcsú sikerülhet a madridiaknak.

204109outform.html400350


De nem sikerült, amit Plasil gyors egyenlítése után Francisco Juanfran tett véglegessé a 60. percben. A pamplonai középpályás bődületes gólt lőtt Casillasnak, minek köszönhetően Vadócz Krisztián csapata a következő szezonban is a legjobbak között szerepelhet.

204110outform.html400350