Vágólapra másolva!
A Manchester City kevéssel az előző szezon kezdete előtt került új kézbe, de az arab tulajdonosoknak így is volt idejük arra, hogy egy világsztárt csábítsanak a klubhoz a brazil Robinho személyében. A klub az idény közben folytatta a költekezést, azonban a manchesteri gárda szereplése messze elmaradt a várakozástól, a csapat lemaradt a nemzetközi kupaszereplésről.

A tulajdonosok azonban további bizalmat szavaztak a menedzsernek, Mark Hughesnak, akinek azonban az új idényben minimum az első hat közé kell vezetni a csapatot. A City természetesen tovább erősítené keretét, és az első új szerzemény már meg is érkezett az Aston Villa középpályása, Gareth Barry személyében - a következő igazolás pedig a hírek szerint Carlos Tévez lehet.

A városi rivális Manchester United argentin csatára csak kölcsönben szerepelt a Vörös Ördögöknél, és ahhoz, hogy a MU végleg megszerezze, a hírek szerint 25 millió fontot kellene fizetni a focista játékjogával rendelkező ügynökségnek. Az angol bajnokcsapat azonban ekkora összeget nem akar kiadni, és bár jelenleg is folynak a tárgyalások a felek között, úgy hírlik, a MU maximum 20 milliót fizetne Tévezért.

A City viszont gond nélkül megadná akár a 25-öt is, és a The Daily Mail értesülései szerint szinte biztos, hogy Tévez a másik manchesteri klubban folytatja - Barry ugyanis állítólag elárulta egy ismerősének, hogy új egyesületénél megsúgták neki: Tévez is a klubtársa lehet.

További átigazolási hírek:
A Chelsea portugál középhátvédje, Ricardo Carvalho távozni szeretne a londoni klubtól. A Sahtar Donyeck horvát jobbhátvédjét, Darijo Srnát a Tottenham Hotspur csábítja. A Newcastle United középpályása, Kevin Nolan iránt a Hull City érdeklődik. A Portsmouth nigériai csatárát, John Utakát a Girondins Bordeaux vinné. A Celtic japán középpályása, Nakamura Sunszuke az Espanyolba tart. Az 1. FC Köln védője, Marvin Matip 2011-ig meghosszabbította szerződését. A Birmingham City klubrekordnak számító összegért, kilencmillió fontért megvette a mexikói Santos Laguna ecuadori csatárát, Christian Benítezt.

Forrás: AFP

Carvalho nem akar maradni Londonban

A Karlsruhe védője, Maik Franz az Eintracht Frankfurtba igazolt. A Hoffenheim csatárát, Demba Bát a VfB Stuttgart szeretné megszerezni. A Bayer Leverkusen svájci középpályását, Tranquillo Barnettát a Fulham szemelte ki. Az Olympique Lyontól távozó brazil középpályásért, Juninho Pernambucanóért a Genoa jelentkezett be. Az Atlético Madrid holland védőjét, Johnny Heitingát a Bayern Münchennel hozták kapcsolatba. A Chelsea állítólag szerződéshosszabbítást ajánlott Didier Drogbának. A Real Madrid holland középpályását, Royston Drenthét a Panathinaikosz igazolná le.