Társoldalunk:

Alapvonalról szerzett gól és Rooney-ollózás az olasz trió ellen

2009.06.08. 18:33

Bár az európai bajnokságok befejeződtek, a világbajnoki selejtezők és a felkészülési mérkőzések miatt bőven volt merítési lehetőség a gólszépségverseny összeállításához. A tízes listára Wayne Rooney akrobatikus mozdulattal szerzett góllal került fel, de az angol csatár komoly ellenfelekre talált három olasz játékos személyében, akik mindannyian először találtak be a válogatottban, de egyből remekművet hoztak össze. Rajtuk kívül brazil, Costa Rica-i, török, perui és német gól tekinthető meg, utóbbi sem hétköznapi, Mario Gomez majdnem az alapvonalról volt eredményes.

Világbajnoki selejtező, Kazahsztán-Anglia 0-4: Wayne Rooney elsőre még a kapufát találta el, de a kipattanót félfordulatból, ollózva küldte a kapuba.Világbajnoki selejtező, Uruguay-Brazília 0-4: Luis Fabiano éles szögből vágta a kapus szeme közé a labdát.Világbajnoki selejtező, Peru-Ecuador 1-2: Juan Vargas szabadrúgásból csavart mesterien a bal pipába. (00:20-nál látható a videón)


Világbajnoki selejtező, Costa Rica-Egyesült Államok 3-1: Alvaro Saborio előbb átjátszott két védőt, majd 18 méterről, ballal lőtte ki a jobb felső sarkot.

Ugyanezen a meccsen Celso Borges egy pazarul felépített támadás végén tette fel az i-re a pontot, amikor 11 méterről bezúdította a labdát. (1:16-nál kezdődik az akció)


Saborióé tetszett


Borgesé tetszett

 

Barátságos mérkőzés, Olaszország-Észak-Írország 3-0: Giuseppe Rossi egy mutatós balos bombával szerezte meg első gólját a válogatottban.

Egy másik olasz, Pasquale Foggia is első találatát jegyezte a squadra azzurrában, előbb kiosztott egy kötényt az egyik védőnek, majd szemtelen emeléssel verte át a lövésre számító kapust. (00:58-nál kezdődik a góllal végződő támadás)

És ezzel még nem volt vége, a nemzeti tizenegyben 30 évesen bemutatkozó Sergio Pellissier pár perccel becserélése után elvetődve húzta a labdát a jobb sarokba, emlékezetessé téve debütálását. (a Chievo csatárának a gólja 02:00-nál nézhető meg)


Rossié tetszett


Foggiáé tetszett


Pellisier gólja volt a szebb

 

Barátságos mérkőzés, Egyesült Arab Emírségek-Németország 2-7: Mario Gomez egy négyessel törte meg válogatottbeli góltalansági sorozatát, a gólpóker negyedik eleme volt a legszebb, amikor a kapust is kicselezve emelt a hálóba majdnem az alapvonalról.


Barátságos mérkőzés, Törökország-Azerbajdzsán 2-0: Ibrahim Üzülmez jobbos lökete még levágódott az azeri védőkről, de a kapásból elengedett ballábas ismétlése már zavartalanul suhant be a bal alsóba.

 
 
Az elmúlt héten Zlatan Ibrahimovic sarkazós megoldása vitte el a pálmát olvasóinknál.