Társoldalunk:

Kaká a Real Madridhoz igazolt

2009.06.09. 1:19

Hivatalossá vált, hogy a brazil Kaká elhagyja az AC Milant és csatlakozik a Real Madridhoz - jelentette a BBC. Sajtóinformációk szerint a spanyol klub 18,2 milliárd forintnak megfelelő összeget fizet a hat szezonra leszerződő játékosért.

A Real Madrid bejelentette, hogy véglegesítették a szerződést, amelynek értelmében csatlakozik a spanyol klubhoz Kaká - jelentette a BBC. A brazil jelenleg az olasz AC Milan játékosa.

Kaká jelenleg Brazíliában tartózkodik, ahol a válogatott tagjaként világbajnoki selejtezőt játszik Paraguay csapatával. A játékoson Brazíliában végezték el az ügyletet megelőző orvosi vizsgálatokat.

Sajtóinformációk szerint a spanyol klub 56 millió angol fontnak (18,2 milliárd forint) megfelelő össszeget fizet Kakáért - írja a BBC, amely szerint ez rekordösszegnek számít. A Real 2001-ben 45,6 millió fontot fizetett Zinedine Zidane-ért.

"Nagy kihívást jelent számomra a Real Madrid, szeretném, ha vezetésemmel véget tudnénk vetni a Barcelona hegemóniájának, s ismét a Real legyen Spanyolország és Európa elsp számú csapata" - nyilatkozta Kaká a Marcának.

Kaká leigazolása a klub élére visszatért elnök, Florentino Perez egyik első lépése. Perez 2000 és 2006 között már vezette a Real Madridot, akkoriban olyan sztárok csatlakoztak a klubhoz, mint a szintén brazil Ronaldo, Beckham, Figo és Zidane. A Milan közleményben sajnálkozott Kaká távozása miatt. A brazil játékos hat szezonra szóló szerződést írt alá a Real Madriddal.

Miközben a spanyolok a brazil csillag érékezésének örvendeznek, a klub holland csatára, Ruud van Nistelrooy várhatóan távozik a fővárosból. Az utóbbi hónapokban sérüléssel bajlódó klasszisért a Tottenham Hotspur jelentkezett be.

Az eddigi átigazolási rekordok:

honnan? hová? mikor? mennyiért?
Kaká Milan Real Madrid 2009 56  millió font
Zinedine Zidane Juventus  Real Madrid 2001 46  millió font
Luis Figo Barcelona Real Madrid 2000 37  millió font
Hernan Crespo Parma Lazio 2000 35,5  millió font
Christian Vieri Lazio Inter 1999 32  millió font
Denilson Sao Paulo Betis 1998 21,5  millió font
Ronaldo Barcelona Inter 1997 19,5  millió font
Alan Shearer Blackburn Newcastle 1996 15  millió font


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK