Vágólapra másolva!
Megnyerte az NB II Nyugati csoportját a Gyirmót labdarúgócsapata, ám licencproblémák miatt a Győr-Moson-Sopron megyei együttes nem indulhat el az élvonalban. A vezetőség nem adja fel a küzdelmet, a csapat játékosai és szurkolói pedig egyelőre élvezik az aranyérmet. Az [origo] forgatócsoportja a gyirmóti ünneplésen járt.

Miután az MLSZ versenybizottsága nem fogadta el a Gyirmót élvonalbeli nevezését, az elnökség pedig jóváhagyta a licencadó bizottság korábbi döntését, így hiába végzett az NB II Nyugati csoportjának élén az együttes, a késve beérkezett dokumentumok miatt nem indulhat el a Soproni Ligában.

"Hétfőn konzultálunk szakjogászainkkal, s megvitatjuk az összes jogorvoslati lehetőségünket, amelyekkel természetesen élni fogunk. Meggyőződésünk, hogy a Gyirmót megfelel a licenc követelményeinek. Úgy tűnik, hogy az MLSZ előtt az önhibánkon kívüli késés nagyobb súllyal bír, mint az, hogy a Gyirmót ténylegesen mindennek megfelelve, akár bankgaranciával induljon az első osztályban" - fogalmazott a Kisalföldnek Horváth Ernő elnök-tulajdonos, aki szerint a sport szellemével teljesen ellenkező döntés született.

Pedig a csapat mindent elkövetett, az utolsó fordulóban Budaörsön a döntetlen is elég volt a bajnokság megnyeréséhez, igaz, ezt a csapat a 92. percben szerzett találattal érte el.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=yBMkUMaZqsr5Sa01


"A lelkierőnkről ad tanúbizonyságot ez a mérkőzés is, hiszen sok meccset hoztunk úgy, hogy vesztes helyzetből álltunk fel" - nyilatkozta az [origo] kamerája előtt Böjte Attila, a csapat labdarúgója. "Megérdemeltük a bajnoki címet. A pályán megnyertük az aranyat, jogot szereztünk az NB I-re, sajnálom, hogy a többi az asztal mellett dőlt el."

Kiprich József vezetőedző szerint nehéz volt lelket verni a csapatba a zárófordulóra. "Nagyon lógtak a fejek a döntés miatt, nem is tudtunk edzeni, de a fiúk megtettek mindent a bajnoki címért. A szerződésem két évre szólt, az első szezon sikerült, a másodikat majd meglátjuk. Ha sikerül megtartani a csapatot, ismét ott lehetünk a legjobbak között."