Vágólapra másolva!
A jelek szerint az idei nyár legkeresettebb futballistája a nemzetközi piacon a Valencia csatára, David Villa. A legutóbbi Európa-bajnokság gólkirályát már egy évvel korábban is kapcsolatba hozták több sztárklubbal, azonban akkor konkrét ajánlattal senki sem állt elő, a Valencia vezetőségének pedig sikerült meggyőznie Villát arról, hogy érdemes maradnia.

Most viszont már semmi sem marasztalja a támadót, hiszen az egyesület nem kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájára, ráadásul az anyagi gondokra is elsősorban a sztárok eladása jelenthet megoldást. A Valencia Villáért kaphatja a legtöbb pénzt, így aztán nem csoda, hogy a Turia-partiak igyekeznek minél magasabbra srófolni a focista vételárát.

Az elmúlt napokig mindenesetre szinte biztosnak tűnt, hogy Villa is a Real Madridban köt ki - olyannyira, hogy a múlt héten egyes spanyol lapok kész tényként közölték az átigazolást. A királyi gárda a hírek szerint 42 millió eurót kínált érte, de a Valenciának ez az ajánlat nem felelt meg. A klub legalább 50 milliót kér, illetve egy olyan ügyletbe is belementek volna, hogy 30 millió euró mellett megkapják a Realtól Álvaro Negredót, aki az előző idényt kölcsönben az Almeríában töltötte, és ott 18 gólt szerzett.

A madridiaknak ez nem tetszett, azonban a hírek szerint az FC Barcelona hajlandó megadni a Valencia által kért 50 milliót - illetve a katalánok 40 milliót fizetnének, valamint kölcsönadnák Bojan Krkicet és Martín Cácerest is. Mivel Villáért a pletykák szerint a Chelsea és a Manchester United is harcba szállt, így a Valencia csak nyerhet a liciten.

További átigazolási hírek:
A Crvena zvezda szerb válogatott középpályását, Nenad Milijast a Premier League-be frissen feljutott Wolverhampton Wanderers szerződtette. A Mallorca venezuelai támadóját, Juan Arangót a Borussia Mönchengladbach szemelte ki. A Wolfsburg érdeklődik a CSZKA Moszkva brazil csatára, Vágner Love iránt. Az Osasuna szeretné leigazolni a Valencia rutinos csatárát, Fernando Morientest. Az Atlético Madrid francia kapusa, Grégory Coupet a Paris Saint-Germainbe tart.

www.global-soccer.eu