Vágólapra másolva!
Lothar Matthäust, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányát a Bundesligából kiesett Arminia Bielefeld szeretné megnyerni vezetőedzőnek, miközben az FC Fehérvár is szerződtetné.

A székesfehérvári klub a múlt héten jelentette be, hogy megszületett a szóbeli megállapodás a játékosként rekorder, 150-szeres német válogatott világbajnokkal, a Bild című német napilap keddi információi szerint azonban a következő szezonban a másodosztályban szereplő Bielefeld is szerződést ajánl a 48 esztendős Matthäusnak. A csapatnak ugyanis új támogatója lehet, amely nem sajnálna egy nagyobb összeget áldozni a tréner megszerzésére.

A jelenleg Dubajban nyaraló szakvezető nem árult el konkrétumokat a jövőjével kapcsolatban, ugyanakkor azt mondta a Bildnek: a fizetéséről nincs még döntés, azonban jobbnak tartaná, ha a Bielefeld a csapatba fektetné a pénzt a sportszakmai célok elérése érdekében. Tavaly télen már szóba került a Bielefeldnél Matthäus leigazolása, akkor azonban a vezetőség Michael Frontzeck megtartása mellett döntött.

Berzi Sándor, az FC Fehérvár ügyvezető igazgatója nem tart attól, hogy Matthäus esetleg máshová írna alá. "Bízom Matthäus úr szavában, hogy másik is megkeresik, abban semmi kivetnivalót nem találok, mivel egy jó csengő név az övé. Szóban már megállapodtunk, s noha a megbeszélés nem terjedt ki minden részletre, az biztos, hogy mind a két fél tartani fogja magát a megbeszéltekhez" - nyilatkozta az [origo]-nak a sportvezető, hozzátéve, hogy szeretnék, ha június 22-én már együtt lenne a csapattal Matthäus.

Pellady Péter, Lothar Matthäus menedzsere és üzlettársa is tagadta a Bild értesüléseit. "Lothar pénteken érkezik Székesfehérvárra, hogy aláírja szerződését. A bielefeldi keltezésű hír minden alapot nélkülöz, szó sincs arról, hogy Matthäus az Arminia vezetőedzője lenne."