Vágólapra másolva!
Jorge Valdano, a Real Madrid klubigazgatója szerint a Bayern München csillagászati összegért engedné el francia válogatott labdarúgóját, Franck Ribéryt. Karl-Heinz Rummenigge ügyvezető ugyanakkor azt mondta, a Bayern nem kíván megválni Ribérytől. A német sajtó szerint minimum 60 milló euró a középpályás ára.

"Volt egy időszak, amikor érdeklődtünk Ribéry iránt, de a Bayern nagyon kemény álláspontot foglalt el. Valójában nem akarja eladni meghatározó játékosát, ezért csillagászati árat szabott meg" - fogalmazott az argentin klubelöljáró anélkül, hogy pontos összeget említett volna, érzékeltetve ugyanakkor, hogy a megállapodásnak jelentősen csökkent az esélye.

Karl-Heinz Rummenigge ügyvezető korábbi nyilatkozata szerint a Bayern nem tárgyal a Real Madriddal ez ügyben, mivel nem áll szándékában eladni a karmestert.

A spanyol sajtó ezzel együtt kedden arról írt, hogy maga Ribéry a Real Madridot részesíti előnyben olyan csapatokkal szemben, mint a Manchester United, a Chelsea vagy a Barcelona. A Marca című lap ennél is tovább megy: azt jósolja, hogy akár már a héten Madridba szerződhet a francia középpályás. Az As arra emlékezteti olvasóit, hogy a játékos a hétvégén leszögezte: "vagy a Real, vagy semmi".

Zinédine Zidane, az előző galaktikus csapat meghatározó futballistája, aki jelenleg Florentino Pérez elnök tanácsadója, maga is arra buzdítja honfitársát, hogy szegődjön a királyi gárdához.

A német sajtó úgy véli, csak 60 millió euró feletti összeg győzné meg a Bayernt az üzlet jövedelmezőségéről. A Real Madrid a múlt héten 65 millió euróért leigazolta a Milantól a brazil Kakát, 94 millió eurós rekordösszeggel bejelentkezett Cristiano Ronaldóért a Manchester Unitednél, illetve határozott lépést tett - csaknem 40 millió eurót ajánlva - a valenciai David Villa átcsábítására.

Karl-Heinz Rummenigge ügyvezető szerint a Bayern München nem kíván megválni Ribérytől. "Mindig az jön át a nyilatkozatokból, hogy fel akarjuk srófolni a vételárát, aztán egy bizonyos összegnél már beleegyeznénk az üzletbe. De egyértelművé szeretném tenni: azt akarjuk, hogy maradjon" - jelentette be a bajorok elöljárója.

A korábbi 95-szörös válogatott játékos hozzátette: nem tárgyalnak a Real Madriddal ez ügyben, mivel nem áll szándékukban eladni a karmestert. Franz Beckenbauer klubelnök egy hete közölte: vagy meg kell hosszabbítani Ribéry 2011-ben lejáró szerződését, vagy el kell őt adni, például a Realnak.

Uli Hoeness menedzser ugyanakkor nevetségesnek nevezte az 50 millió eurós ajánlatot, amelyet két angol klub, a Manchester United és az FC Chelsea is tett a francia focistáért, akinek - mint mondta - "a fél lába is többet ér ennél". A spanyol királyi klub érdeklődésére pedig úgy reagált, hogy "ha Florentino Pérez elnök úr beszélni akar velünk az átigazolásról, biztos vagyok benne, hogy repülőre ül".

Mintegy 150 millió eurós hitelt kapott a Real Madrid, így a vezetésnek már aligha kell aggódnia a csatlakozó Cristiano Ronaldo és Kaká vételárának kifizetése miatt. Az összeget folyósító Santander bank és a Caja Madrid takarékpénztár a televíziós közvetítési jogokat tekinti anyagi fedezetnek, amelyekből a királyi gárda a következő hét évben várhatóan 1,1 milliárd euróval részesül.

Elena Salgado gazdasági miniszter meglepve értesült a Realnak adott összegről, ugyanis a pénzügyi világválság miatt a bankok rendszerint csínján bánnak a hitelekkel. "Ha a pénzintézetek rugalmasan fogadják ezeket az igényeket, akkor a kis- és középvállalatoknak, valamint a magánembereknek is kellene kölcsönözniük" - hangoztatta a tárcavezető.