Vágólapra másolva!
Az olasz futballbajnok Internazionale elnöke szerint ötven százalék az esélye annak, hogy a gólkirály Zlatan Ibrahimovic és a brazil hátvéd Maicon a milánóiak játékosa marad.

"Mint szurkoló azt szeretném, ha nálunk folytatnák, elnökként azonban gazdasági egyensúlyt is figyelembe kell vennem, ezért mondom: ha akarnak, távozhatnak. És akik őket akarják, már tudják az árukat" - nyiltatkozta Massimo Moratti az Il Giornale című olasz napilapnak.

Ibrahimovic és Maicon iránt több klub is érdeklődik, a legkomolyabb kérőként jó ideje a Real Madridot, a londoni FC Chelsea-t és az FC Barcelonát említik a nemzetközi médiában.

Az EFE külön kitért rá, hogy az Inter sportigazgatója, Marco Branca az elmúlt hét végén Madridban járt, s állítólag Florentino Pérezzel is. Sajtóértesülések szerint a Real-elnök 25 millió eurót adna Maiconért, az Inter azonban csak 35 millió körüli összegért lenne hajlandó elengedni a védőt. Ibrahimovicért a spanyol klub mintegy 50 milliót ajánl, továbbá a középpályás Wesley Sneijdert is átengedné a milánóiaknak.

Moratti ugyanakkor Joan Laportával tárgyalt, de a megbeszélés nem járt eredménnyel, legalábbis az Inter első embere így nyilatkozott: "A Barcelona elnöke, aki jó barátom, Ibrahimovic dolgában nem jutott döntésre, én meg nem tartok igényt Samuel Eto'ó-ra".

Ennek alapján valószínűleg nem jön létre a sokat emlegetett csatárcsere, noha a Barca kameruni támadója és az Inter svéd csatárának klubváltásáról régóta cikkezik a sportsajtó. Kérdés persze, hogy a klubvezérek tényleg az utolsó szót mondták-e ki az ügyben.