Vágólapra másolva!
A DVSC-TEVA saját pályáján, az Oláh Gábor utcai stadionban fogadhatja a svéd Kalmar FF csapatát a BL-selejtezőben - számolt be róla kedden a klub hivatalos honlapja.

"Biztosak lehetnek benne a Loki-szurkolók, hogy a saját otthonunkban fogadhatjuk a Kalmar FF csapatát" - idézi a honlap Szilágyi Sándor cégvezetőt, aki szerint erről szóbeli megállapodás született. A debreceni csapat jelenlegi stadionja minden évben csak bizonyos feltételek teljesülése esetén, kisebb átalakításokkal felel meg az UEFA előírásainak. A felmerülő problémák között a szűk sajtópáholy és a lelátók kis kapacitása szokott szerepelni.

A DVSC-nek ilyen okok miatt egyszer már költöznie kellett: 2005-ben a BL-selejtezőben a budapesti Puskás Ferenc Stadionban volt kénytelen fogadni a Manchester Unitedet. A Debrecen a következő BL-sorozat selejtezőjének második fordulójában találkozik a Kalmarral. Az első mérkőzésre hazai környezetben kerül sor július 14-én vagy 15-én, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik Svédországban.