Vágólapra másolva!
A Konföderációs Kupán Dél-Afrikában tartózkodó brazil delegáció vezetője szerint háborús állapotok uralkodnak a rendező országban, ezért a 2010-es vb rendezési jogát sem adta volna oda. A brazil szövetség ugyanakkor mindennel elégedett.

"Jövőre szurkolók ezrei érkeznek majd ide a világ minden tájáról. Hogyan fogják megünnepelni éjszaka csapatuk győzelmét? Este hattól kijárási tilalom lép életbe, mintha állandó háború lenne" - fogalmazott Coronel Antonio Carlos Nunes de Lima, a brazil küldöttség vezetője kedden.

Para állam futballszövetségének feje hozzátette: "Nem járkálhatsz szabadon, mert kirabolnak, ezért senki nincs az utcán. Gondolkodtam rajta, hogy elhozom a családomat ide, de most már aggódom. Személy szerint a vb-rendezést sem ítéltem volna Dél-Afrikának."

A CBF nem reagált közvetlenül Nunes de Lima szavaira, ugyanakkor szerdán egy közleményt tett ki honlapjára.

"A brazil válogatott játékosai és személyzete elégedett a dél-afrikai körülményekkel" - írja a CBF oldala. A szövegben dicsérik a városok közelségét és a helyiek lelkesedését, ezen kívül külön kiemelik Kaká és Dunga elismerő szavait.

Dunga különösen elégedetten nyilatkozott a dél-afrikai létesítményekről és az edzőpályák állapotáról. "A stadionok jobbak, mint sok brazil klub arénái" - olvasható még a közleményben.