Vágólapra másolva!
Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya tudatosan cserélte be a Konföderációs Kupa csütörtöki, Dél-Afrikai Köztársaság elleni elődöntőjében Daniel Alvest, aki a 88. percben szerzett góljával eldöntötte a mérkőzést.

"Kiegyenlített volt a játék, ezért úgy láttam, hogy egy gyors, agresszív futballistára van szükségünk, aki a pontrúgásokban tudja segíteni a csapatot" - nyilatkozta Dunga. "Tudtam, hogy Alves lesz a megfelelő erre a feladatra, és minden úgy alakult, ahogyan elterveztük. Ezzel együtt nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, mert az ellenfelünk remekül védekezett és a kontratámadásokra épített."

Dunga az Egyesült Államok elleni döntővel kapcsolatban hozzátette: az amerikaiak sajátos futballja ellen ki kell dolgozniuk a nyerő taktikát, és biztos benne, hogy nem lesz könnyű feladat legyőzni a szerdai elődöntőben az Európa-bajnok spanyolokat búcsúztató gárdát.

Joel Santana, a dél-afrikaiak brazil szövetségi kapitánya elégedett volt csapata játékával, és kihangsúlyozta: büszke arra, hogy az utolsó percekig nem kaptak gólt a világ egyik legjobb válogatottjától.

"Sikerült meglepnünk őket a taktikánkkal, de a kapu előtt nyugodtabbak lehettünk volna. Van egy évünk, hogy felkészüljünk a világbajnokságra, és megvannak az alapok, amelyekre építhetünk" - mondta a 60 éves szakvezető, aki korábban Dungát is edzette a brazil Vasco da Gama együttesében.


A bronzéremért a házigazdáknak a spanyolokkal kell megküzdeniük vasárnap, de érzelmi szempontból Santana számára sokkal fontosabb volt az elődöntő.

"Csodálatos volt a szülőhazám, Brazília ellen játszani. Boldog és büszke vagyok a teljesítményünk miatt" - mondta.