Vágólapra másolva!
A spanyol válogatottnak nem sikerült bejutnia a Konföderációs Kupa döntőjébe, de a csapatnak még van egy mérkőzése a tornán, hiszen a harmadik helyért is pályára kell lépnie. Könnyen lehet, hogy Vicente del Bosque szövetségi kapitány ezen a találkozón már nem szerepelteti egyik legnagyobb sztárját, David Villát, akit az utóbbi időben amúgy is elsősorban az foglalkoztat, hogy hol folytatja pályafutását.

Egy héttel ezelőtt szinte biztosnak tűnt, hogy az Európa-bajnokság gólkirálya a Realba igazol, de a Valencia végül nem tudott megegyezni a madridiakkal, sőt, nem sokkal később bejelentették, hogy Villa nem eladó. Maga a csatár csak annyit mondott, hogy pályafutását Spanyolországban szeretné folytatni, és ezzel alighanem alaposan elszomorította a Manchester United, illetve a Chelsea vezetőségét, hiszen a két angol egyesület is érdeklődött iránta.

Mindez azonban korántsem jelenti azt, hogy Villa biztosan marad, ugyanis az FC Barcelona is örömmel látná soraiban, a Valencia pedig a klub nehéz anyagi helyzete miatt még változtathat az álláspontján. A katalánok állítólag hajlandóak lennének kifizetni a Valencia által korábban kijelölt összeget (ami közel 39 millió fontnak, azaz 12 milliárd forintnak felel meg), a pénz egy részét pedig Samuel Eto'o eladásából teremtenék elő.

A kameruni csatár még mindig nem hosszabbította meg egy év múlva lejáró szerződését, így aztán a klub inkább eladná most, mint hogy egy év múlva ingyen váljon meg tőle. Mindez jó hír a Manchester City számára, az angol egyesület ugyanis bejelentkezett Eto'óért, és csillagászati fizetést kínált neki (a hírek szerint a kameruni lehet a Premier League egyik legjobban fizetett labdarúgója, 120 ezer fontos heti javadalmazással), a Barcának pedig körülbelül 25 millió fontot utalnának át.

További átigazolási hírek
Az Internazionale brazil jobbhátvédjét, Maicont a Manchester City is csábítja. A Saint-Etienne japán középpályása, Macui Daiszuke a Grenoble-ba igazolt. A Napoli megegyezett a Sienával a kolumbiai hátvéd, Camilo Zuniga megszerzéséről. Az Olympique Lyon szélsőjét, Kader Keitát az AS Roma és az Everton is szeretné leigazolni. Az Aston Villa angol középpályása, Steve Sidwell a Fulham-ben folytathatja pályafutását. Szerződést hosszabbított Yaya Toure, a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona elefántcsontparti labdarúgója. A 26 éves válogatott középpályás 2012-ig kötelezte el magát a spanyol bajnokhoz, 100 millió euró lesz a kivásárlási ára.

www.global-soccer.eu