Vágólapra másolva!
Kedden késő este létrejött a megállapodás a felek között, így immár hivatalos: a 2009/2010-es szezonban William McStay lesz az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője. Mivel az európai szövetség nem járult hozzá, hogy a skót szakember továbbra is a Celtic alkalmazottja maradjon, az új edző szerzdődést bontott a glasgow-i klubbal, fizetését pedig az Újpesttől kapja majd.

A 47 éves tréner 15 évig dolgozott a Celtic Glasgow-nál, és az utóbbi esztendőkben komoly sikereket ért el az utánpótlással. Az újpestiek korábban úgy akarták megnyerni a kispadra McStayt, hogy az továbbra is a Celtic alkalmazottja maradjon, így a fizetését is a skótoktól kapta volna.

Az UEFA azonban nem járult hozzá, hogy a két klub ilyen szorosan együttműködjön - tudtuk meg szerdán az Újpest sportigazgatójától, Sallói Istvántól -, mivel a Celtic és az Újpest egyaránt érdekelt a nemzetközi kupasorozatokban, és az Európa-ligában akár szembe is kerülhetnek egymással.

"A szándékaim szerint továbbra is tartom a kapcsolatot a Celtickel. Ez egy nagy váltás lesz számomra, amely jelentős lépés a karrieremben. Az Újpest FC-vel kötött megállapodásom egyben kihívás is számomra" - idézte az Újpest honlapja McStayt.

Joe Böröcz, az Újpest emzetközi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója azt mondta: "Nagyon bizakodóan vagyunk Willie McStay személyét illetően, és reméljük, munkájával nagyon pozitív hatással lesz az Újpest FC csapatára és a magyar futballra."

Az új edző csupán a következő szezonra írt alá az Újpesthez, kérdésünkre, hogy ha ennyire sokra tartják a skót szakembert, miért nem kínáltak neki hosszabb távú megállapodást, Sallói így válaszolt: "Egyelőre egy évben egyeztünk meg, lakva ismeri meg az ember a másikat."

McStay stábjának tagjai Aczél Zoltán, Joe McBride és Pálinkás András kapusedző lesznek.